TwitterFacebookPinterestGoogle+

Prognoza kakvoj se nismo nadali: Kiša, kiša, a onda opet debeli minusi!?

  • Written by:

I u nastavku tjedna promjenljivo, povremeno s kišom te do vikenda razmjerno toplo, pri čemu u četvrtak i petak ponovno vjetrovitije, uz često umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, u srijedu prolazno sjeverozapadnjak.

Utorak – bez znatnije promjene
U istočnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano. Poslijepodne oblačnije, mjestimice uz kratkotrajnu kišu. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 7 °C, a najviša dnevna 15 ili 16 °C.

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, također prijepodne uz dulja sunčana razdoblja, a zatim promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni.

Na sjevernom Jadranu te u gorskoj Hrvatskoj promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito prijepodne i u rano poslijepodne. Puhat će umjeren, ujutro mjestimice i jak jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 5 °C, uz obalu između 9 i 11 °C, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 13 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Puhat ćevumjeren jugozapadnjak, a prema otvorenom moru jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 4 do 6 °C, uz obalu između 10 i 12 °C, a najviša dnevna od 13 do 16 °C.

I na jugu Hrvatske relativno toplo, te promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom, a ponegdje i grmljavinom. Puhat će umjereno, prema otvorenom moru ujutro mjestimice i jako jugo. More malo do umjereno valovito, prema otvorenom u početku i valovito.

U nastavku tjedna – promjenljivo, do vikenda i relativno toplo
Do vikenda u unutrašnjosti promjenljivo oblačno i iznadprosječno toplo, povremeno s kišom, a u četvrtak kiša uglavnom prema kraju dana. U četvrtak i petak bit će ponovno vjetrovito, s umjerenim i jakim južnim i jugozapadnim vjetrom. Za vikend hladnije, te većinom oblačno, mjestimice s oborinama.

I na Jadranu idućih dana promjenljivo i nestabilno povremeno s kišom, a ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, a od subote hladnije, na sjevernom dijelu uz buru.

A Prema sadašnjim izračunima Norveškog instituta za meteorologiju, vratit će nam se zimske vrijednosti.

Izvor: direktno.hr

Komentari