Međunarodna konferencija o vatrogastvu

Na poziv hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir Hrvatsku će od 16. do 18. ožujka 2018. posjetiti delegacija belgijskih vatrogasaca koja će se sastati s čelnicima Hrvatske vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba te će u subotu, 17.3. u 18 sati sudjelovati u Vatrogasno-seljačkom domu u Mustafini Kladi na Međunarodnoj konferenciji o vatrogastvu i proslavi 65. obljetnice DVD-a Mustafina Klada. Posjet Hrvatskoj je dogovoren još 2016. godine kada je zastupnica Petir u Bruxellesu ugostila hrvatske vatrogasce uoči obilježavanja 140 godina Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na Međunarodnoj konferenciji o vatrogastvu uz zastupnicu Petir govorit će Chris Addiers, predsjednik Udruženja vatrogasnih zajednica Europske unije (FEU), Eric Labourdette, odgovorni voditelj i predsjednik sektora “Zona pomoći” Bruxelles, Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice, Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.

Podsjetimo da je Marijana Petir hrvatske vatrogasce i Hrvatsku vatrogasnu zajednicu kandidirala za nagradu “Europski građanin godine 2018” zbog njihova humanitarnog rada i nemjerljivog doprinosa u spašavanju ljudi i imovine. 

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content