HNES: Istanbulska konvencija – Zlo koje treba spriječiti

Tko živi protiv naravi, ne slijedi zapovjedi Božje“

Evagrius Ponticus

Svrha ove sjednice je etički ocijeniti Istambulsku konvenciju, jer Vlada RH užurbani radi na ratificiranju tog sramotnog međunarodnog dokumenta. Konvencija je neznanstvena, ideologijska, feministička, etički dvojbena, protukršćanska, za hrvatski narod i Hrvatsku neprihvatljiva.

Neupitna je činjenica da smo svi živi na Zemlji nastali iz zajedništva muškarca i žene i rođeni od žene. Medicina i genetika je znanstveno utemeljena i jasno je da se čovjek rađa ko muško (xy) ili kao žensko (xx), sve drugo je aberacija ili ideologija. Mali broj se rađa s jednim prekobrojnim ipsilonom, što je znakovito u kriminologiji u kojoj takvi ljudi imaju učestaliji poremećaj ličnosti i zločine nasilja.

Nije točno da Istanbulska konvencija ne sadrži rodnu ideologiju. Naprotiv. U Konvenciji e tvrde da ljuski spol nije muški ili ženski, nego je kontinuirani prijelaz od muškoga do ženskoga; da se ljudsko biće rađa spolno neutralno i naknadno se socijalizira u muškarca ili ženu; odrasli muškarac i žena tek su „društvena konstrukcija“, pa se tu konstrukciju treba zvati rodom, a rodova ima čak oko 70; tvrde da je spolna orijentacija potpuno nezavisna od biološkog spola, „rodnog identiteta“ i „rodnoga izražaja“. Vrhunac ludosti je u propisivanju da se u svrhu „nediskriminacije“ u rodnom listu pojmovi „majka“ i „otac“ zamjenjuju pojmovima „roditelj 1“ i „roditelj 2“. U Kanadi se u ispravama na pitanje o spolu nudi odgovor: muško, žensko ili ono treće.

Taj lukavi pokušaj da se pod krinkom brige o ženama, još jednom uništi sam pojam i postojanje žene,kao roditeljice i hraniteljice života, muškarca kao partnera u stvaranju obitelji, čuvanja i odgajanja djece – nove generacije, koja je novi biser u beskonačnoj ogrlici vječnog postojanja.

Za nas u Hrvatskoj ne treba posebna nova regulacija za zaštitu žena, jer je u tome naše zakonodavstvo potpuno zadovoljavajuće. Osim toga, nema, osim u glavama feministica, nikakve potrebe da se posebno naglašava zaštitu žena od nasilja, već zaštita članova obitelji od nasilja.

Prikrasti se u tu svetu formulu Božjeg stvoriteljstva znači patološku, bolesnu, izvitoperenu potrebu „drugačijih“ za drugačijim poretkom.Klonirani organizmi, jalovo sjeme, surogat hrane i lijekova, sve do surogat majke, s uvođenjem pojmova osobe bez spola, promjenjivog spola, iskombiniranog spola i transseksualne osobe. Konvencija govori i o transrodnim osobama.

I hrvatske granice prešla je ta zlosutna rabota. Na djelu su akcije „udruga“ i „medija“ plaćenika za proklamiranje nakaradnosti kao normalnosti, bolesnog kao zdravog – čak poželjnog isticanja. Taj je proces daleko i duboko dogurao – vjera i obitelj slabe, duhovnost i tradicija raspadaju se pod teretom u svakom smislu te riječi.

Ta konvencija donosi i jadan oblik međunarodne kontrole koju čini tzv. GREVIO ,,u kojoj je izabrano ‘deset istaknutih zagovornica rodne ideologije’, s ovlastima koje osporavaju nacionalni suverenitet u tim pitanjima. Imaju velika ovlaštenja u kontroli primjene konvencije, tamo gdje je ona ratificirana. U pitanju su i velika sredstva za one koje će provoditi istragu, s pravom kontrole hrvatskog pravosuđa, školstva, medija i svih drugih oblika javnog života.

U ime žena ulicama Europe i Hrvatske marširaju kolone Ponosa , kao da je to što oni demonstriraju nešto najbolje, dobro, novo i tobože još nezaštićeno. Istanbulska konvencija podvaja spol od roda, remeti osnovnu formulu života na planetu Zemlji, Tradicionalna, razumna Hrvatska to ne želi.

Nekada smo za kršćansku Europu bili predziđe Kršćanstva, – posljednji zid obrane prema Istoku“, a i danas smo jedna od nekoliko malih, ali neuništivih otoka kršćanstva u Europi. Imamo pravo sačuvati se takvima, i nadati se da ćemo postati uzor i izlaz za brodolomce koji su izgubili kopno..

Situacija u našoj domovini je krajnje zabrinjavajuća. Na repu smo europe. Narod je bez nade. Zbog svega toga HNES priprema: „Deklaraciju o položaju hrvatskog naroda i države“ – koja će biti objavljena kao Uskršnja poruka, kao vizija nade, kao utemeljeni plan, kako naš stoljetni san pretvoren u noćnu moru, pretvoriti u sretnu stvarnost.

Nakon plodne rasprave u kojoj su sudjelovali svi nazočni. prihvaćeni su slijedeći

ZAKLJUČCI:

  1. Hrvatsko nacionalno etičko sudište odbacuje Istanbulsku konvenciju kao neznanstvenu, ideologijsku, protukršćansku i etički neprihvatljivu;

  2. Pozivamo Vladu, Hrvatski Sabor i Predsjednicu Republike Hrvatske da spriječe ratifikaciju Istambulske konvencije;

  3. Predlažemo da se raspiše nacionalni referendum o pitanju Istanbulske konvencije.

  4. Podržavamo braniteljske udruge u njihovu javnom djelovanju protiv prihvaćanja Istambulske konvencije.

Hrvatsko nacionalno etičko sudište

Odgovori

Skip to content