TwitterFacebookPinterestGoogle+

(VIDEO – UŽIVO!) GI ‘Zaštitimo žene – odbacimo rodnu ideologiju’ u Splitu: Sudjeluju prof. Marušić i prof. Bilač

 • Written by:

Pod nazivom “Premijeru, trebamo dijalog, a ne diktat!” dana 20.03.2018. godine u 12,05 sati u dvorištu samostana „Gospe od zdravlja“ Splitu održat će se tiskovna konferencija građanske inicijative “Zaštitimo žene – odbacimo rodnu ideologiju”.

Na konferenciji će se govoriti o sljedećim temama:

– Protuznanstvenost rodne teorije;
– Gdje se rodna ideologija nalazi u Istanbulskoj konvenciji;
– Neustavnost termina „rod“;
– Zašto je Konvencija neprihvatljiva za odgojno-obrazovni sustav;
– Poziv premijeru za dijalogom kako bi se zaustavile podjele u društvu;
– Prijedlog rješenja postojećih prijepora oko ratifikacije;
– Stav GI o referendumskoj inicijativi.

Govore: prof. dr. Matko Marušić, prof.dr. Sanja Bilač, odvjetnik mag. Mario VojvodićTeo Klarić, dipl.ing.

Podsjetimo, “Prosvjedno okupljanje u organizaciji građanske inicijative “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije” održava se u subotu, 24. 3. u 11 sati na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, a od tamo će prosvjednici otići na Trg svetog Marka, pred Vladu i Sabor.

“Kroz prosvjed dajemo priliku hrvatskim građanima da kažu što misle o ratifikaciji Istanbulske, koja je iznad hrvatskih zakona i u analizi koristi i šteta – donosi više štete”, rekla je gđa Rozalija Bartolić ispred inicijative “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije”.

Izvor: hu-benedikt.hr/narod.hr

Komentari

2 comments

 1. Zdenka Bilobrk

  Svaku inicijativu koja ide za osvješćivanjem građana ( naravno, ne naroda, jer on je po habitusu osviješten ) treba podržati, i ja ju podržavam ! To bez daljnjega !
  Međutim, isto tako sam mišljenja kako Hrvatsku predsjednicu KGK, treba smjesta pozvati DA SE POD HITNO VRATI U ZEMLJU !
  Ne može to tako ! Otišla u Argentinu i odtad ni missovo o IK ?! Pa nije u redu ostaviti narod na milost i nemilost Crvenima !! I kako će taj narod bez vođe, a sama Večernja molitva da se Plenkoviću prosvijetli pamet, ne pomaže ?!!

 2. Zdenka Bilobrk

  Sad pročitala ( a volila bih da nisam!) DA ĆE SPLITSKO-DALMATINSKI HDZ PODRŽATI ISTANBULSKU !! Ma koje su to mustre, da ne rečem .ederi ! I šta sad reć na ovo..?
  A nemam riječi..Samo, sad mi se i ovakvo predavanje od g.Bilač i g.Marušića čini suvišno, jer koga onda treba još osviješćivat kad su ovi već donijeli odluku ?!