U Vatikanu predstavljena nova Papina knjiga-intervju Bog je mlad

“Papa je čovjek od preko osamdeset godina, ali je teško s njim držati korak”, kazao je mons. Nunzio Galantino, glavni tajnik Talijanske biskupske konferencije na predstavljanju nove Papine knjige Bog je mlad održanom u Rimu, kojom prigodom je javnosti predstavljen i istodobno objavljeni hrvatski prijevod u izdanju nakladničke kuće Verbum. Na predstavljanju je uz mons. Galantina sudjelovao i talijanski novinar Thomas Leoncini koji je vodio razgovor s Papom za ovu knjigu, zatim balerine Nicoletta Tinti i Silvia Bertoluzza, utemeljiteljice baletne skupine InOltre, te Giancarlo Penza, voditelj projekta “Živjeli stari” Zajednice sv. Egidija.

Kao vrijednost knjige mons. Galantino je istaknuo da ona ima vrlo pristupačan jezik, različit od službenih dokumenta, i da u razgovornom obliku Papa s jednostavnošću uspijeva izreći duboke istine. Thomas Leoncini je naglasio da ga se posebice dojmilo na koji način Papa na svom životnom primjeru progovara kako vlastitom autentičnošću pobijediti nutarnje strahove i poteškoće.

Knjiga Bog je mlad objavljena je istodobno u 13 zemalja, među njima i u Hrvatskoj, a papa Franjo u njoj svim ljudima upućuje oslobađajuću poruku nade. U hrabru, iskrenu i otvorenu razgovoru Papa se – ispreplićući duhovne poticaje te vlastite uspomene i predviđanja – dotiče temeljnih pitanja o smislu života, vjere u Boga, smrti i sl., ali i mnogih suvremenih izazova kao što su odnosi među generacijama, perspektive mladih, strahovi i snovi, površno življenje, ovisnosti, moda i ljepota, depresija, bullying, plastična kirurgija, potreba da se bude vidljiv na društvenim mrežama itd.

Pokazujući kroz razgovor o ovim temama da je duboko ukorijenjen u život i da razumije strahove i težnje suvremenog čovjeka, Papa u knjizi Bog je mlad nudi snažno ohrabrenje te praktične i vrlo konkretne savjete koji otvaraju životnu perspektivu i ispunjavaju nadom. Stoga će knjiga Bog je mlad zasigurno poslužiti ne samo boljem razumijevanju u obiteljima i društvu nego i istinskom obogaćenju svakog čovjeka.

Novu Papinu knjigu Bog je mlad možete potražiti u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content