TwitterFacebookPinterestGoogle+

Blamaža sa nastavlja: Božinović pojašnjava kako su došli do broja od 5.000 prosvjednika

  • Written by:

Zbog nesrazmjera u procjenama broja sudionika na prosvjedu na Trgu bana Josipa Jelačića u pojedinim elektroničkim medijima, iz zagrebačke policije potvrdili su da se na Trgu okupilo oko 5.000 sudionika te su objasnili način prikupljanja podataka o broju sudionika na javnom skupu.

“Policija donosi procjenu o okupljenom broju sudionika na temelju podataka o broju osoba koje su organizirano autobusima došle na ovo javno okupljanje u Grad Zagreb iz drugih dijelova Republike Hrvatske, potom podataka o broju sudionika koji se okupio na početnom mjestu održavanja javnog prosvjeda, odnosno Trgu žrtava fašizma te broju sudionika koji se kretao u prosvjednoj povorci od Trga žrtava fašizma do Trga bana Josipa Jelačića gdje se održao i središnji dio javnog prosvjeda za koje se moglo zaključiti da su sudionici javnog prosvjeda”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

IMG-20180324-WA0010

Iz PUZ-a su priopćili da se pored sudionika javnog prosvjeda na Trgu bana Josipa Jelačića nalazio i veći broj ostalih građana koji uobičajeno subotom prijepodne posjećuju središnji gradski Trg na kojem su se, istodobno s tim javnim prosvjedom, održavale i druge aktivnosti sa zasebnim sadržajima nevezanim uz ovaj javni prosvjed.

“Procjena policije odnosi se samo na osobe koje su ciljano došle na javno okupljanje. Kao što smo ranije izvijestili javnost, prema procjenama policije tijekom današnjeg javnog okupljanja na Trgu bana Josipa Jelačića bilo je prisutno oko 5.000 prosvjednika”, priopćio je PUZ.

Dakle, 5.000 su bili prosvjednici, a ostalo slučajni prolaznici, kažu iz policije. Prebrojali su samo autobuse i procijenili broj onih koji su se inicijalno okupili na Trgu Žrtava fašizma, a na Trgu nisu ni brojili. Inače, broj okupljenih na prosvjedima se u pravilu računa 4 po kvadratnom metru. Trg Bana Jelačića, ne računajući isto tako punu Jurišićevu, ima 1,2 hektara, tako da na njega stane 48.000 ljudi

Izvor: narod.hr/hu-benedikt.hr

Komentari

2 comments

  1. M O L O T O V

    Pa tu je sve jasno, 5.000 je bilo prosvjednika, a 43.000 su bili uobičajeni subotnji šetači !!!

  2. Goranka

    Nije Božinović kriv, tako se broji. I Ranković je znao kako se broje prijatelji, neprijatelji i obični šetači, bez reforme školstva. A sada nam je ministrica školstva profesorica matematike koja će osim Božinovića i Plenkovića naučiti svu našu djecu kako treba brojiti za postići uspjeh u životu.