Neće nas valjda još i mlatiti usred Zagreba

Kad pojedine hrvatske navijačke skupine dolaze organizirano recimo u Zagreb, Split, Rijeku ili Osijek već ih na ulazu u te gradove dočeka „kordon“ pripadnika specijalne policije, ali kad dođu, kao u nedjelju, nekakve navijačke skupine iz Crne Gore u glavni grad Hrvatske navodno na košarkašu utakmicu ABA lige Cedevite i Budućnosti oni bez problema mogu šetati gradom, razbijati kafiće, pljuvati, vikati „Ovo je Srbija“, prijetiti Hrvatim ili se pak derati – „Ubij ustaše“. Tek nakon što su u pola bijela dana napravili veliki nered pozvana je policija, koja je prema navodima medija uhitila oko pedesetak huligana, i to na Trgu bana Jelačića.

Postavlja se pitanje kako su ti „navijači“, odnosno crnogorski huligani uopće mogli bez ikakve pratnje „šetati“ centrom Zagreba, razbijati i vrijeđati Hrvate? Zar tu skupinu nisu odmah mogli „locirati“ naši specijalci, i vidjeti da oni nemaju nikakve veze s utakmicom, već da su isključivo došli da nam u središtu grada pokažu tko su i što su?

Kad su sredinom prosinca prošle godine u Beogradu na nogometnoj utakmici između Partizana i Crvene zvezde izbili neredi i kad je od mnoštva onih koji su u njima sudjelovali uhićeno i šest Hrvata na noge se digao i cijeli srbijanski državni politički vrh, na čelu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je tom prigodom uz ostalo rekao da to što su „Hrvati ili građani Hrvatske da ih ne oslobađa od prekršajne i krivične odgovornosti“. Odmah su oštro osudili ovaj incident, a nekoliko Hrvata koji su u njemu sudjelovali nazvali kriminalcima, koje je „angažirala i neka strana obavještajna služba“ da izazovu i „državni udar“! Nakon toga su ih i primjerno kaznili.

Sreća je što u Zagrebu navodno nije bilo povrijeđenih osoba, ali da su stigli do dvorane gdje se odigravala utakmica možebitno bi bilo i težih incidenata.

U Hrvatskoj je očito od ovakvog sramnog incidenta puno teže ako neki hrvatski branitelj, pripadnik HOS-a, zavikne „Za dom spremni“ nego ovo što se dogodilo usred Zagreba s crnogorskim kriminalcima, koji su možebitno došli i „poravnati“ račune iz 1991.!?

Istina, za razliku od Srbije, Crnogorci su nam barem platili dio ratne odštete i to za nekoliko svinja koje su na početku rata „potamanili“ nedaleko Dubrovnika!

Dosta nam je da nam još i danas usred Zagreba kriminalci i pljačkaši iz Crne Gore, kao „navijači“, dolaze i prijete. Hoćemo njihova imena, hoćemo znati tko ih je poslao i jesu li neki od njih i izravno sudjelovali na agresiji na Republiku Hrvatsku!

Ovo ne smije ostati na onome – pojeo vuk magare!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Odgovori

Skip to content