Silvana Oruč Ivoš: Vesna Pusić, čija stranka nije veća od statističke pogreške, usudi se određivati tko je marginalna skupina?

Prije desetak dana Vesna Pusić u intervjuu Novom listu, kritizirajući protivnike ratifikacije Istanbulske konvencije, s matematičkom preciznošću izračunala je koliko njih nije istu pročitalo. Pa elitistički poručuje: “To je jedan prilično benigni tekst koji između 95 i 99 posto ljudi koji o njemu raspravlja nije pročitalo”.

Na temelju čega je statističarka Pusić to izračunala, teško je logično zaključiti?! No, s popriličnom je lakoćom tu neuku svjetinu koja, se tako nenačitana eto usudi, kritiziraju spomenuti “benigni tekst” u nastavku ugurala u nekakvo ekstremno i revolucionarno desno krilo.

Na prvo čitanje, stavovi Vesne Pusić izgledaju redikulozno. No, oni su istodobno iznimno opasni jer pokazuju kako izgleda izvorni komunistički mentalitet koje ne može pojmiti slobodnu misao ili pravo na javno izražavanje svog stajališta.

One drznike koji se to usude odmah treba etiketirati i stigmatizirati proglašavajući ih ekstremnim i revolucionarnim desničarima. Isto onako kako su njihove očeve i djedova prije proglašavali klasnim neprijateljima.

A, znalo se dobro kako takvi prolaze. Uostalom, pravo na prosvjed, valjda bi trebalo biti rezervirano samo za šačicu projugoslavenski i lijevo orijentiranih članica i članova razmještenim po upravnim i drugim odborima raznoraznih tzv. nevladinih udruga koje već godinama na sve moguće načine sišu proračun.

I prikazuju se neutralnim i objektivnim promatračima. A, svi mi bi im trebali vjerovati. Kao na primjer GONG-u koji je, kako vidimo, godinama bio meka za SDP-ove spavače. Ne trebamo nimalo sumnjati u to da je tako i s drugim “neovisnim” udrugama.

Ipak, Vesna Pusić zna biti i duhovita. Mene je recimo nasmijala do suza. U istom intervjuu ispalila je sljedeću rečenicu: “HDZ je na izborima 2015., ali i 2016., uveo u parlament, a kroz to i na javnu pozornicu, neke potpuno marginalne stranke ili pojedince koji su do tada postojali u hrvatskom društvu, ali s minimalnom podrškom javnosti”.

Eto do čega smo došli da Vesna Pusić javno tumači koje su to marginalne stranke i pojedinci i tko ima minimalnu podršku javnosti?! Ja, međutim, volim matematiku. Volim brojke. Volim ih povezivati i uspoređivati.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Izvor: Silvana Oruč Ivoš/direktno.hr

1 comment

  1. Zdenka Bilobrk

    Ne vidim ništa loše da se uz kolumne uvede ovakav stil. Slika, pogotovu ovako sugestivog smješka, uvijek može govoriti i više..

    Samo, ja iz priloženog isto tako zaključujem, kako g.Oruč Ivoš nije fer.

    Jer, pisati o izjavama V.Pusić o prosvjednicima protiv IK ( mislim,a, neš ti posla! šta napisa da napisa o ‘Pusićketini’, nemoš falit )

    a, ne uočiti sličnost sa obraćanjem hrv.predsjednice KGK prosvjednicima protiv Vučića, je zabrinjavajuće.

    Pa ni u ovome o “HDZ koji 2015.uvodi marginalce..itd” -ni uz najbolju volju, ne vidim ništa humorno.

    A HDZ i jest uveo HNS… Da ovo možda nije i crni humor?

Odgovori

Skip to content