Tihomir Dujmović: Papa od 2014. govori protiv rodne ideologije, eklatantna je laž da se slaže s Istanbulskom konvencijom

Histerija oko Istanbulske konvencije ne jenjava, kao ni upornost vlasti da mimo volje običnog svijeta i mimo eksplicitne volje vodstva Katoličke Crkve u Hrvatskoj provede nalog koji je stigao iz Bruxellesa. Taj posao će ostaviti nesagledive posljedice u hrvatskoj političkoj budućnosti, a druga je stvar što naša politička elita uvijek misli da svijet počinje i završava s njima.

No, ako je vlast toliko uvjerena da je narod na njihovoj strani vrlo je jednostavno testirati to uvjerenje: raspišete referendum i za koji vikend znate točan odgovor o tome što nacija koju predstavljate uistinu misli o toj konvenciji. Dakako, ni toga neće biti, kao ni novih izbora s čime se jeftino plaši nacija, nego će se vrijeme do 13. travnja kada će biti izglasana konvencija u Saboru, iskoristiti s jedne strane za daljnje uvjeravanje nacije da za paniku nema nikakvih razloga, a s druge strane za daljnje minoriziranje kritika Katoličke Crkve.

U tom kontekstu napadno se laže, baš prostački laže ovaj narod, kad se tvrdi kako i sam papa Franjo drži da s Istanbulskom konvencijom i rodnom ideologijom nema nikakvih problema. Prvi problem postoji u činjenici koju sam spomenuo zadnji put, a to je sam program HDZ-a koji ultimativno onemogućava toj stranci da se Istanbulska konvencija izglasa.

U HDZ-ovom statutu o kršćanskim vrijednostima

Naime, svaki član HDZ-a može momentalno na internetu pronaći statut HDZ-a i vidjeti da u točci broj dva stoji jasno i glasno da je : „HDZ narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i KRŠĆANSKE CIVILIZACIJE te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda“. Ne samo da se dakle eksplicitno govori o „kršćanskoj civilizaciji“ nego program izrijekom govori o „drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda“.

Istanbulska konvencija pak izrijekom dokida tradicije i eksplicitno baš to traži! U riječ, Istanbulska konvencija izrijekom ide protiv druge točke statuta HDZ-a! I sada se hoće reći da kompletna Hrvatska biskupska konferencija griješi, ne vidi, krivo čita, paranoizira, a da samo jedan čovjek u ovoj zemlji zna bolje od svih njih!

Istanbulska konvencija tenkovima drobi neka od temeljnih načela kršćanske civilizacije, a tražeći obračun sa „stereotipnim ulogama“ ista tako Konvencija haubicama ruši brojne tradicionalne vrijednosti hrvatskog društva na kojima je to društvo do sada i opstalo. Bez tih vrijednosti i tih tradicija dovodi se u pitanje kompletna struktura hrvatskog društva i mi ne znamo kako idemo kad porušimo te mostove, niti možemo dokučiti budućnost u koju očito idemo sa Istanbulskom konvencijom kao ateističkim novim zavjetom!

Što kaže papa Franjo o Istanbulskoj konvenciji?

Da bi se manipuliralo i koristila prednost kontrole medijskog prostora, paralelno sa skrivanjem ove jezive istine, ide se i na širenje laži kako ni sam papa nije protiv deklaracije. Zapravo se između redova hoće reći da liberalni papa ide u susret s budućnošću, dok su eto radikalni hrvatski biskupi uronili u povijesti, prošlost i nacionalizam i zapravo jedini u ovoj priči mute vodu!

Obzirom da se ta laž o papi koji se eto slaže s Istanbulskom konvencijom širi sve više i sve jače, pogledao sam po internetu papine izjave na tu temu i uistinu vidio da je da se radi o eklatantnoj laži. Sada, kada je objavljen službeni stav Vatikana o Istanbulskoj deklaraciji, a objavio ga je ni manje ni više negoli u uskrsnom broju najnoviji broj Glasa Koncila, sada kad je krajnje razvidno da je još prije točno godinu dana, stalna misija Svete Stolice pri Vijeću Europe predala svoje jasno negativno stajalište o toj Konvenciji i rodnoj ideologiji, sada je vrijeme da pogledamo barem neke od izjava koje je na tu temu dao i papa Franjo, da vidite do koje razine hrvatski mediji manipuiraju i otvoreno lažu kada ističu da u konačnici niti Vatikan nema ništa protiv Istanbulske deklaracije.

Stav pape Franje o rodnoj ideologiji

Dakle, u enciklici iz ožujka 2016. godine, papa Franjo je doslovno rekao ovo: “Rodna ideologija predstavlja društvo bez razlika među spolovima i razgrađuje antropološki temelj obitelji. … Rodna ideologija ulazi u obrazovne projekte i zakonodavne smjernice koji promiču osobni identitet i emocionalnu intimu koja je radikalno odvojena od biološle različitosti između muškarca i žene“ (Amoris Laetitia, ožujak 2016). Papa dakle još prije dvije godine upozorava vjernike, da rodna ideologija ulazi u obrazovne projekte.

Ako je pak točno ono što ovih dana ističe premijer Plenković da su neki elementi rodne ideologije uvedeni u zakone još za Sanaderove vlasti, to tim gore po HDZ i poštivanje statuta stranke! Jer Papa od 2014. govori otvoreno protiv rodne ideologije! Pogledajte pak sada, kakve sve obveze izlaze iz ratificiranja Istanbulske deklaracije i vidjet ćete kakva se tu opasnost nadvija nad našim „obrazovnim projektima i zakonodavnim smjernicama“.

Papa: Vlada svjetski rat protiv braka

Iste te 2016., negdje u listopadu, godine Papa će će u govoru svećenicima, redovnicima i redovnicama u Gruziji reći: “Veliki neprijatelj braka je rodna ideologija! Danas vlada svjetski rat protiv braka. Ne vodi se pomoću oružja, već pomoću ideološke kolonizacije. Zbog toga je važno braniti brak od ove kolonizacije. Brak je nešto najljepše što je Bog stvorio!“. Nešto ranije, u siječnju 2015., na susretu s obiteljima u glavnoj sportskoj areni u Manili na Filipinama, papa Franjo je rekao: “Čuvajte se nove ideološke kolonizacije koja pokušava uništiti obitelj. Svaka prijetnja obitelji jest prijetnja samom društvu, jer budućnost čovječanstva proizlazi kroz obitelj“.

U lipnju iste te 2015. u govoru biskupima u Portoriku, papa je ustvrdio: “Komplementarnost muškarca i žene, vrhunac Božjeg stvaranja, dovedena je u pitanje rodnom ideologijom“.

U govoru akademskoj zajednici papinskog instituta „Ivan Pavao II“ za studij obitelj i braka, u listopadu 2016. godine, papa Franjo kaže: “Kada između muškarca i žene stvari idu dobro, dobro idu i svijet i povijest. U suprotnom svijet postaje negostoljubiv, a povijest se zaustavlja“.

Prošle godine je papa u govoru pred Općom skupštine članova Papinske akademije za život rekao: “…društva moraju pronaći načina da nadvladaju potčinjavanje žena, ali pretvarati se kako ne postoje razlike ozmeđu muškarca i žene ili čak koristiti tehnologiju radi promjene spola osobe nije rješenje. Biološka i psihološka manipulacija razlikom među spolovima koju biomedicinska tehnologija želi prikazati kao običan ‘osobni’ izbor, što ona nije, prijeti uništiti onaj izvor energije koji dolazi iz veze muškarca i žene koja se čini plodonosnom i kreativnom“.

„U Europi, u Americi, u Latinskoj Americi, u Africi, u nekim azijskim zemljama, postoje prave ideološke kolonizacije i jedna od tih, kažem to jasno s imenom i prezimenom je – rodna ideologija! Bog je stvorio muškarca i ženu. Bog je stvorio svijet takvim-kakvim, a mi činimo suprotno“, reći će na susretu s biskupima u Krakovu 2016. godine.

Na kraju pogledajmo što je još u studenom 2014. godine papa Franjo rekao o ovim temama. “Djeca imaju pravo odrastati u obitelji s ocem i majkom koji će im osigurati odgovarajući okvir za odrastanje i emocionalno sazrijevanje. Obitelj je antropološka činjenica, ne možemo je opisivati s konceptima ideološke prirode koji će biti relevantan samo jedno kraće vrijeme, a onda će nestati iz povijesti. Ne možemo govoriti danas o konzervativnom ili progresivnom konceptu obitelji. Obitelj je – obitelj! Ne može biti definirana ideološkim kategorijama“. Tako je dakle govorio papa Franjo.

O rodnoj ideologiji u Istanbulskoj konvenciji

I dok papa ovako zbori, Istanbulska konvencija rodnu ideologiju spominje na točno 24 mjesta. Usporedite papine riječi i članak 4. stav 3. Konvencije gdje se jasno sugerira da se čovjek rađa kao rodno neutralan i da zapravo tek kasnije odabire rodno određenje.

Konvencija ide izravno protiv pape, Crkve i Boga, tvrdeći i tražeći iskorjenjivanje svih „predrasuda, običaja i tradicija“ koje se temelje na stereotipnim ulogama žene i obitelji. Iskorjenjivanje tih „predrasuda“ je zapravo metak u glavu obitelji kakvu poznajemo. Da stvar bude gora, Konvencija zahtjeva od stranaka potpisnica da uključe pitanje „roda“ i „nestereotipnih rodnih uzloga“ u redovni nastavni plan i program! I zato papa tako nedvosmisleno govori o kolonizaciji rodne ideologije. I zato Hrvatska biskupska konferencija nedvosmisleno čak tri puta rezolutno govori protiv Istanbulske konvencije! I zato upravo u uskrsnom broju Glasa Koncila objavljuje službeni negativan stav Vatikana o rodnoj ideologiji!

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Izvor: Tihomir Dujmović/direktno.hr

Odgovori

Skip to content