Brodski vodoopskrbni sustav spaja se na crpilište Sikirevci

Normalizacija opskrbe vodom za piće u Slavonskom Brodu očekuje se tek za dva tjedna. Danas će, kako su izvijestili iz Hrvatskih voda, u 10.30 minuta početi spajanje brodskoga vodoopskrbnog sustava na crpilište Sikirevci. Početku radova nazočit će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Vojska je u gradu postavila cisterne, a građanima u opskrbi pitkom vodom pomažu i interventni policajci. Iz Ministarstva zdravstva tvrde kako je voda sigurna za pranje, a za građane nema opasnosti. Jedina voda za piće u Brodu do daljnjeg će biti ona iz cisterni i boca. Postavljeno je 13 cisterni, sve službe, uključujući Crveni križ, vojsku i policiju i dalje pomažu, a građani ne kriju ogorčenje. Kažu – zrak i voda nužni su za ljudski život, a u  Slavonskom Brodu ne vrijedi nijedno.

Vodocrpilište je onečišćeno, čekaju se rezultati analize koji bi mogli pokazati jesu li sumnje gradonačelnika Mirka Duspare da je krivac tvrtka Crodux, kojoj je prošli tjedan pri testiranju cjevovoda na teren iscurio benzin, točne ili ne. Incident istražuju policija i DORH.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content