Predstavljanje knjige „Kako pronaći posao i pobijediti nezaposlenost?“ u Kaštel Sućurcu

Autor motivacijsko-pravnog priručnika „Kako pronaći posao i pobijediti nezaposlenost?“ Marlon Macanović govorit će o načinu pobjeđivanja nezaposlenosti i načinu traženja posla u sklopu predstavljanja knjige u petak 6. travnja 2018. g. u 19.30 satiNadbiskupskom kaštelu (Muzej grada Kaštela) u Kaštel Sućurcu, na adresi Gospojska štrada 1.

Marlon Macanović je splitski pravnik, otac četvero djece, radio je u državnoj i javnoj službi te u privatnom sektoru, promijenio je više poslodavaca, a istaknuo se u provedbi restrukturiranja više državnih i privatnih tvrtki. Nekoliko je godina bio i na Zavodu za zapošljavanje i to egzistencijalno pitanje za svakog čovjeka nagnalo ga je na pisanje i objavljivanje knjižice „Kako pronaći posao i pobijediti nezaposlenost?“.

Uz autora, motivacijsko-pravni priručnik predstavit će Ivica Ursić – novinar i publicist te Alen Ćurin – poduzetnik i predsjednik udruge Dalmatinski potrošač – Split.

Autor knjige i sam je prošao kroz dugotrajni period nezaposlenosti (nešto više od dvije godine), pa je koristeći vlastita iskustva i znanja, prikazao brojne načine za pronalazak zaposlenja te pojasnio metode za osiguranje nužne egzistencije tijekom perioda nezaposlenosti. U knjizi se opisuju razne mogućnosti za promjenu postojećeg posla, odnosno, koji su to nužni koraci za samozaposlenje, osnivanjem vlastite tvrtke, obrta ili neke druge pravne osobe. I poslodavci će pronaći korisne poslovne savjete koji im mogu poslužiti pri upravljanju tvrtkama, sukladno nacionalnom zakonodavstvu i univerzalnim moralnim zahtjevima. Knjiga obiluje primjerima iz prakse, kao i svjedočanstvima iz života svetaca (Sv. Ivana Pavla II., Sv. Josemarije Escriva i dr.) te pruža poruku nade čitateljima.

Izvor: Gradska knjižnica Kaštela

1 comment

  1. Berislav

    Ne bih ulazio u to kolika je vrijednos hrpe novih napisanih knjiga jer u živo je bez obzira na niz dobronamjernih savjeta iz knjiga ima ih na pretek situacija sve lošija ne bolja za mlade koji traže posao nmažalost. Koliko će savjeti iz knjiga pomoći uistinu ne znam.

Odgovori

Skip to content