TwitterFacebookPinterestGoogle+

45-godišnjak prijavljen zbog zločina na Ovčari – ubojica Nicoliera?

  • Written by:

Nakon višegodišnjeg istraživanja, policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg srbijanskog državljanina zbog sumnje da je nakon pada Vukovara u studenome 1991. sudjelovao u strijeljanjima zarobljenika te u hangaru na Ovčari zlostavljao i ubijao zarobljene hrvatske branitelje i civile dovedene iz vukovarske bolnice, a među njima i francuskog državljanina Jean-Michel Nicoliera.

“S obzirom da je osumnjičeni srbijanski državljanin nedostupan, hrvatska će policija u suradnji s nadležnim tijelima kaznenoga progona u Hrvatskoj i inozemstvu, maksimalno intenzivirati mjere traganja s ciljem uhićenja i privođenja osumnjičenika nadležnim pravosudnim tijelima Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju MUP-a.

U policiji tvrde da je osumnjičeni tijekom listopada 1991. nakon okupacije Sajmišta sudjelovao u odvođenju i ubojstvu sedam civila, od kojih se troje još vode kao nestali. Sumnja se da je u poslijepodnevnim i večernjim satima 20. studenog 1991., u hangaru na Ovčari, “sudjelovao u zlostavljanju i ubojstvima zarobljenika dovedenih iz vukovarske bolnice prilikom čega je usmrtio više osoba, među kojima i francuskog državljanina. S ostalim pripadnicima neprijateljskih postrojbi na lokaciji Grabovo/Vorginac sudjelovao je u strijeljanju 200 zarobljenika, a posmrtni ostaci 193 zarobljenika do danas su identificirani.

Izvor: hrt.hr

Komentari