Gradonačelnik Imotskog: “Ratifikacija IK suprotna je svjetonazoru HDZ-a i naših birača”

“Uvođenje rodne ideologije je u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom naše stranke i naših birača. … Protivimo se ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.” – stoji u odluci koju je jednoglasno usvojio Gradski odbor HDZ-a Imotski.

Odluku, donesenu u ime HDZ-a grada Imotskog i okolnih općina, a koju potpisuje gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, u nastavku donosimo u cjelosti.

Jednoglasna odluka

“Gradski odbor HDZ-a Imotski u koordinaciji općinskih odbora HDZ-a Imotske krajine se zalaže za borbu protiv svih vrsta nasilja, a pogotovo nasilja nad ženama i obitelji.

Uvođenje rodne ideologije je u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom naše stranke i naših birača što je opisano u članku 2. stavka 1. statuta HDZ-a:

„HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda“.

Slijedom navedenoga i vodeći se mišljenjem i stavovima vlastitih članova i simpatizera protivimo se ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a
Ivan Budalić”

Tko je Ivan Budalić, gradonačelnik Imotskog i predsjednik GO-a HDZ-a?

Ivan Budalić, predsjednik gradskog odbora HDZ-a, gradonačelnikom Imotskog postao na poosljednjim lokalnim izborima.

Rođen je u Imotskom, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu te stekao zvanje elektrotehničara, stoji na stranicama HDZ-a Imotski.
Kao dragovoljac sudjeovao je u Domovinskom ratu od srpnja 1991. do listopada 1994. Odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom , Redom hrvatskog trolista, Medaljom zahvalnosti „Pauk“ te je više puta usmeno pohvaljivan i promican. Umirovljen je kao ratni vojni invalid s činom satnika Hrvatske Vojske 1994.godine.

Obnašao je dužnost predsjednika Udruge dragovoljaca Treće imotske bojne „Imotski Sokolovi“ od 2011. – 2015. godine.

Pokretač je inicijative za osnivanje podružnice Dnevnog centra za odgoj i obrazovanje za djecu s poteškoćama u razvoju „Slava Raškaj“ u Imotskom.

Vlasnik je obiteljske firme „Lukovac d.o.o.“ koja uspješno posluje od 2010.godine.

Ivan Budalić oženjen je i otac petero djece. Aktivan je član lovačkog društva, molitvene zajednice u crkvi Sv. Frane u Imotskom te se uz to aktivno bavi i pčelarstvom s registriranim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom .

Izvor: narod.hr/hdz-imotski.com

4 comments

  1. Anđeo

    Tko bi drugi To mogao učiniti, da To učinio nije Imotski, zar crveni Zagreb i još crveniji Split i Rijeka! Zagreb šuti,a Imotski nije po Njemu se Ivan Budalić smije! Rođo živio ti nama stotinu godina! BUDIMO MI ZA VIRU SPREMNI, JER TE “NOVO KRŠTENE I OBRAĆENE” KOMUNJARE NITI SU KAD BILE, NITI ĆE KADA BITI, NJIMA SE U GLAVI VRTI JEDINO ZLOČINAC TITO, PETOKRAKA, AVNOJ I NJIHOVA RODNA IDEOLOGIJA, KOJU SU PREUZELI OD MAJMUNA ! BOG I HRVATI!

  2. Anđeo

    A tko bi drugi To mogao učiniti, ako to neučine Imoćani, zar očekujete to od crvenoga Zagreb i još crvenijega Splita i Rijeke! Zagrep šuti a Imotski nije,po Njemu se Ivan Budalić smije! Rodijače živio ti nama stotinu godina! ZA VJERU SPREMNI! Bog i Hrvati!

  3. Tomislav Lozančić

    Ivane svaka Ti čast, tako I tvojoj Gradskoj organizaciji koja je stala na Božiju stranu, te dala do znanja kako je u Imotskoj krajini narod još uvijek normalan.Ima ćaću i mater, sina i ćer, dida i babu, a ne brojeve.
    Bog vad poživio.
    Tomislav.Vinkovci

Odgovori

Skip to content