U Kaštelima predstavljen motivacijski priručnik „Kako pronaći posao i pobijediti nezaposlenost?“ Marlona Macanovića

Motivacijsko-pravni priručnik „Kako pronaći posao i pobijediti nezaposlenost?“ autora Marlona Macanovića predstavljen je u organizaciji GKK u petak u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

Uz autora Marlona Macanovića, o knjizi u kojoj je riječ o načinu pobjeđivanja nezaposlenosti i načinu traženja posla te postupka otvaranja vlastite tvrtke ili obrta, govorio je i Alen Ćurin, poduzetnik i predsjednik udruge Dalmatinski potrošač – Split.

U jednoipolsatnom opuštenom razgovoru s nazočnima, autor je istaknuo kako se potrudio napisati jednostavan i praktičan priručnik, koji je lako razumljiv svakom čitatelju, a uz pomoć kojega će svi oni koji su nezaposleni ili koji su ostali bez posla, što lakše pronaći novi posao i kako bi svi oni koji su se našli u situaciji dugotrajne nezaposlenosti, mogli u sebi pronaći snage za daljnje traženje posla i osiguravanje nužne egzistencije u tom teškom periodu.

Naime, kako je i autor prošao kroz to teško iskustvo, priručnik je napisao koristeći vlastita iskustva i znanja, pa je tako u knjizi predstavio razne mogućnosti traženja i dolaska do novog posla, kao i sve potrebne korake za samozaposlenje, osnivanje vlastite tvrtke ili obrta. Knjiga obiluje primjerima iz prakse, kao i svjedočanstvima iz života svetaca te pruža poruku nade čitateljima.

O vlastitim iskustvima u svezi posla i osiguravanja egzistencije govorio je i Alen Ćurin, koji se također više puta u životu našao u situaciji kada je bio bez posla, ali mu, kako je istaknuo, nikada nije bilo teško raditi bilo kakav posao kako bi prehranio obitelj.

– Nadam se kako će saznanja iz ovog pravno-motivacijskog priručnika uspjeti pomoći svima onima kojima je to potrebno te kako će im poslužiti i kao alat pri pronalasku, promjeni ili osnivanju posla, i kao jedna vrsta ključa za dublje razumijevanje Božjih zahvata i Njegova milosrdnog djelovanja u našim životima preko različitih ljudi, te na vrlo različite načine. – ovim riječima zaključio je iznimno zanimljivu tribinu Marlon Macanović, splitski pravnik i otac četvero djece, istaknuvši kako je najvažnije ne posustati i ne gubiti vjeru.

Zbog velikog interesa posjetitelja, dogovoreno je i kako će Gradska knjižnica Kaštela uskoro ponovno organizirati sličnu tribinu, na kojoj će, uz informacije o traženju posla i otvaranju obrta, biti riječi i o pravima potrošača, na kojoj će Alen Ćurin i Marlon Macanović odgovarati na sva pitanja koju su interesantna današnjim potrošačima, kao npr.: kako ne nasjedati na marketinške trikove proizvođača, kako ispravno čitati deklaracije na proizvodima i kako prepoznati kvalitetan proizvod, koji su uvjeti za povrat neispravnog proizvoda itd.

Gradska knjižnica Kaštela; Foto: Portal grada Kaštela

Odgovori

Skip to content