Predstavljena knjiga “Molitvom do životne preobrazbe” autora o. Jacquesa Philippea

Ova knjiga će svakom čitatelju pomoći da dođe u dodir s Božjom prisutnošću.

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 12. travnja predstavljena je knjiga Molitvom do životne preobrazbe, a predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum. 

U suvremenom svijetu užurbanosti i stresa sve je više onih koji prepoznaju da se istinsko ispunjenje nalazi u pronalasku životnog smisla i ispravnoj ravnoteži tijela i duha. Pri tome su neophodne molitva i meditacija iz kojih proizlaze osobna obnova i iscjeljenje, kao i duboke i korjenite promjene društva za kojima tako čeznemo. U knjizi Molitvom do životne preobrazbe, upravo objavljenoj u izdanju nakladne kuće Verbum, o. Jacques Philippe, jedan od najvećih duhovnih autora današnjice, detaljno opisuje narav molitve i daje konkretne upute za to temeljno duhovno iskustvo. Knjiga o. Jacquesa je poput svojevrsne škole molitve koja vodi čitatelja na jednostavan način do osobne duhovne obnove koja potom obogaćuje i sve vidove života.

Za sve one koji žele produbiti vlastito duhovno iskustvo, knjiga Molitvom do životne preobrazbe nudi pristupačne i u svim životnim okolnostima primjenjive upute i poticaje kako bi u molitvi ostvarili prisan i dubok susret s Bogom koji je cilj i svrha molitvenog života. U ovoj knjizi o. Jacques Philippe stavlja naglasak na osobnu molitvu jer upravo u osobnoj molitvi nailazimo na najveće poteškoće i izazove. Osim toga, ako nema osobne molitve, lako se dogodi da zajednička molitva ostane površna, da ne dostigne svu svoju ljepotu i vrijednost. Nudeći konkretnu pomoć i praktična sredstva za redovitu i ustrajnu molitvu, ova knjiga će svakom čitatelju pomoći da dođe u dodir s Božjom prisutnošću, ali će mu i pružiti potporu kako bi u ustrajnoj i vjernoj osobnoj molitvi preobrazio vlastiti život te pronašao svjetlo, snagu i mir.

Knjiga Molitvom do životne preobrazbe je dostupna u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr.

Izvor: hu-benedikt.hr

1 comment

  1. Josip Kljaković Šantić

    Bravo autoru knjige – jer otkriva naveću životnu-duhovnu istinu. To mogu osobno posvjedočiti jer sam od 1994.godine dao obećanje Bogu da ću se moliti čitav život( v.moju knjigu “Bog je moja snaga” izd.”Tkanica” ZG,str.121. Svako jutro se budim s molitvom i osjećam pritom veliku radost – moleći za sve moje umrle prijatelje i rodbinu, sjećajući se pritom naših zajedničkih susreta i doživljaja- oni nastavljaju živjeti u mojim sjećanjima. Molim knjižaru “Verbum” u Splitu da ostavi jedan primjerak knjige za mene. Hvala.

Odgovori

Skip to content