Kad se „bratska srca“ slože i olovo plivat može

Ili. „Kad se mnogo malih složi /tad se snaga sto put množi/ a to znači da smo jači/ kad se skupimo u zbor./ Mala iskra požar skriva/ kap do kapi rijeka biva/ ajmo zato svi u jato/ kao vrapci“živ, živ, živ“!“ (Drago Britvić).

Eto, tako nam je nekako izgledalo glasovanje u Hrvatskom saboru, kad je 110 zastupnika, (Bože, oprosti im jer ne znaju što su učinili!) na prijedlog Vlade ratificiralo Konvenciju Vijeća Europe o nasilju nad ženama u obitelji, poznatijoj kao Istambulskoj konvenciji, čijoj se ratifikaciji otvoreno usprotivila i Hrvatska biskupska konferencija (HBK), veliki dio javnosti i (časnih) političara.

HDZ i SDP su i ovog puta pokazali da i te kako mogu surađivati, bez obzira što gotovo svakog dana (za javnost!) jedni pljuju po drugima.

Sad je otvoreni put onima koje je izabrao narod da i u štiklama ili tajicama dolaze i na zasjedanja ovog najvišeg državnog tijela te da jedan drugoga oslovljavaju s „mama“ ili „tata“, odnosno da žene za sebe kažu da su muško.

U ovoj povijesnoj odluci vjerojatno im je pomogla i dječja slikovnica o „toploj braći“, odnosno o gay obiteljima, koja će tek sada postati pravi hit među školarcima.

Ne bi se začudili da se relativno brzo lijevi i desni opet slože u jato, (inače se „ne mogu podnijeti“) i da Hrvatskom po „naputku“ Europske unije (sic!), protiv volje naroda, zavlada velika koalicija, na čijem bi se čelu zajedno zavijorile dvije zastave: jedna s crvenom kockicama, tj državna i druga s crvenom zvijezdom, tj. Jugoslavenska!

Da SDP i njihovi sateliti nisu podržali  ovu sramnu odluku, ona ne bi prošla.

Sad se, uz ostalo, postavlja pitanje: kako to da se oko „muških i ženskih štikli“ dvije najjače političke stranke mogu dogovoriti, a ne mogu i ne slažu se o brojim drugim životnim pitanjima građana Hrvatske? Tu u prvom redu mislimo na ovršni zakon, lustraciju, probleme hrvatskih branitelja, pravosuđa, ratne štete, nestalih u Domovinskome ratu, kažnjavanju ratnih i inih profitera, dezertera i izdajica, zdravstva, prosvjete, umirovljenika, „terorizma“ oko pitke vode u Slavonskom Brodu, brojnim podmetnutim požarima na Jadranskoj obali, sve većeg odlaska mladih i stručnjaka iz Hrvatske, zapuštenoj poljoprivredi  itd. i tako redom.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Odgovori

Skip to content