TwitterFacebookPinterestGoogle+

Papa emeritus Benedikt XVI. proslavio 91. rođendan u ‘miru i tišini’

  • Written by:

Papa u miru Benedikt XVI. proslavio je 16. travnja svoj 91. rođendan u uskom krugu u samostanu Majke Crkve u vatikanskim vrtovima. Prema riječima njegova osobnog tajnika nadbiskupa Georga Gänsweina, najdraži dar papi emeritusu bio je dolazak tri godine starijega brata Georga Ratzingera iz Münchena.

Kako prenosi Kathpress, u čast Benediktu XVI. vatikanska televizijska postaja TV 2000 te je večeri emitirala dokumentarni film o njegovu životu, od mladosti do pontifikata i odreknuća službe godine 2013. U filmu su i intervjui s mnogim bliskim suradnicima Benedikta XVI., između ostaloga bratom Georgom, nadbiskupom Gänsweinom, kardinalom Christophom Schönbornom, ujedno najpoznatijom osobom iz Ratzingerova školskoga kruga.

Posljednji osobno pisani tekst pape u miru je faksimil zahvalnoga pisma čitateljima lista „Corriere della Sera” objavljen početkom ožujka, u kojem između ostaloga piše da se kako ga fizičke snage napuštaju nalazi na hodočašću kući Očevoj. Joseph Ratzinger rođen je 16. travnja 1927 u bavarskom Marktlu na Innu, za nasljednika Ivana Pavla II. izabran je godine 2005. a 28. veljače 2013. prvi je papa novije povijesti koji se odriče službe, te otad živi povučenim životom u vatikanskom samostanu.

Molitva pape u miru Benedikta XVI. Mariji

Sveta Marijo, Majko Božja, svijetu si donijela pravo svjetlo, Isusa, Sina tvojega – Sina Božjega.  Posve si se predala Božjemu pozivu i tako si postala vrelom dobrote koja iz njega izvire. Pokaži nam Isusa. Povedi nas k njemu. Nauči nas da ga upoznamo i uzljubimo kako bismo i sami mogli postati sposobni za pravu ljubav i biti izvori žive vode posred ožednjeloga svijeta.

MISIJA / IKA / MEDJUGORJE-INFO

Komentari