Na VIDIK festu izvedena predstava ”Otok sreće”

Kazališna predstava „Otok sreće” u izvedbi Centra za kulturu Omiš i Dramskog studija Ilirik izvedena je u Kaštelanskom kazalištu u Kaštel Lukšiću u utorak, 17. travnja 2018. godine na programu Hrvatskog aktivističkog festivala VIDIK festa kojeg organizira Hrvatska udruga Benedikt iz Splita.

Gdje je put k pravoj sreći, pita se autorica teksta Silvana Dragun u predstavi koja je inspirirana pripovjetkom ruskog književnika F. M. Dostojevskog ”San smiješnog čovjeka”. Riječ je o drami koja govori o najdubljim egzistencijalnim pitanjima, smislu života i smrti, sreći i ljubavi. Glavni lik je Aleksej Ivanovič koji je u stalnom sukobu sa Sofijom, svojom ”dušom”. Aleksej je u konfliktu i sa svojom majkom i ženom, te nigdje ne nalazi mira ni zadovoljstva. U jednom trenutku sanja da je počinio samoubojstvo i da se probudio u grobnici. Tu se susreće prvi put oči u oči sa Sofijom, shvaća da nije sam i da u toj tami postoji netko tko će mu pokazati put prema svjetlu i otoku sreće koji je drukčiji od svega što su on i njegova duša zamišljali. Susret s Isusom Kristom dovest će ga do konačne spoznaje gdje se nalazi ključ Kraljevstva nebeskog.

IMG_2849

”Otok sreće” je režirao Petar Buljević, a igraju: Ivana Giove Župa (Sofija), Marijan Grbavac (Aleksej), Mate Tavrić (Vrag i Anđeo) i Marko Duvnjak (Prorok). Predstava je prošle godine pohvaljena od stručnog žirija na 44. Danima Hvarskoga kazališta, igrala se na Omiškom kulturnom ljetu i drugim kulturnim manifestacijama. 

Ivica Luetić/HUB

Odgovori

Skip to content