Vučić na sramotan način komentirao incident: Naše je da to osudimo i u tome se razlikujemo od Hrvata

Gostujući  u dnevniku RTS-a Aleksandar Vučić rekao je kako je sve što se danas dogodilo bilo štetno za Srbiju.

“Kao predsjednik osuđujem svaku vrstu nasilja i prijetnji, gaženje zastave bilo koje zemlje. Ovo je vrlo loša poruka koju šaljemo”, rekao je Vučić komentirajući incident koji je napravio lider radikala i njegov nekadašnji šef i četnički vojvoda i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj.

Podsjetio je kako su ga tokom njegovog posjeta Zagrebu vrijeđali, da su prethodno paljene srpske zastave, ali da nije prekinuo posjet. Podsjetimo da apsolutno nigdje nije zapaljena srpska zastava kada je bio u Hrvatskoj.

“Naše je da to osudimo i u tome se razlikujemo od Hrvata koji ništa od toga nisu osudili kada sam bio u Zagrebu, ne računajući osude Kolinde Grabar-Kitarović”, rekao je Vučić.

“Vrijeđali su me, nazivali su me četnikom, nazivali su me najpogrdnijim imenima”, istaknuo je Vučić i dodao kako “strašno žali” zbog odluke Andreja Plenkovića da prekine posjet delegacije Sabora.

Komentirajući to što je srpska veleposlanica u Hrvatskoj odbila primiti protestnu notu Zagreba, Vučić je upitao – što su to loše državni organi Srbije uradili.

“Šešelj je to radio i Federici Mogherini, pa je ona govorila u nemogućim uvjetima u Skupštini, ne samo da nije napustila Srbiju, već ni Skupštinu Srbije”, rekao je Vučić.

Govoreći o najavljenom mitingu radikala i kontramitingu u Hrtkovcima, Vučić  je poručio kako je jedino što može obećati je da nikakvog nasilja neće biti. 

Izaslanstvo Hrvatskog sabora prekinulo je u srijedu posjet Srbiji zbog incidenata koji je izazvao šef radikala i zastupnik u parlamentu Vojislav Šešelj gazeći hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, a prekid posjeta prati i provokativna najava radikala da će 6. svibnja organizirati veliki skup u Hrtkovcima. 

U izaslanstvu Hrvatskog sabora uz predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića bili su Anka Mrak-Taritaš, Domagoj Ivan Milošević, Milorad Pupovac i Željko Raguž .  

Srbijanska veleposlanica u Zagrebu odbila je u srijedu primiti prosvjednu notu Hrvatske zbog incidenta u kojem je srbijanski ultranacionalistički političar Vojislav Šešelj gazio hrvatsku zastavu u parlamentu u Beogradu, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Odgovori

Skip to content