Srbijanska ministrica odbila dati izjavu novinarima iz RH

Na Brdu kod Kranja održan je sastanak na vrhu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP). Nakon sastanka dogodila se nesvakidašnja situacija, javlja N1.

U Brdu kod Kranja srbijanska ministrica zadužena za europske integracije Jadranka Joksimović odbila je dati izjavu novinarima iz Hrvatske.

‘Dogodila se nesvakidašnja situacija’, kazao je Krešić.

‘Ministričini suradnici prvo su novinarima iz Hrvatske rekli da će biti obavješteni kad će ministrica davati izjavu, potom su rekli da izjave neće biti, a i sama ministrica, kad sam je pitao, rekla je da neće biti izjava. Kasnije smo vidjeli da daje izjavu, no samo kolegama iz Srbije’, kaže Krešić koji je ministricu Joksimović potom pitao zašto izjavu nije dala i novinarima iz Hrvatske, na što mu je odgovorila da ona bira kome će dati izjavu, a to su, kako mu je rekla, novinari koje je ona ondje dovela.

Hoće li ministrica kasnije tijekom dana ipak dati izjavu i drugim novinarima, ostaje za vidjeti.

Izjavu je svima dao slovenski premijer Miro Cerar.

Na novinarsko pitanje je li danas na Brdu kod Kranja bilo riječi o arbitraži, o odnosima s Hrvatskom, Cerar je kazao: “Slovenija, a i ja, je otvorena za dijalog s Hrvatskom kada je on moguć i ima smisla. Danas sam se kratko susreo s Plenkovićem i razmijenili smo nekoliko riječi o tim stvarima. Još smo u slijepoj ulici. Uputili smo pismo EK vezano uz arbitražni sporazum i zamolio sam EK da uspostavi medijaciju u vezi Ljubljanske banku. Slovenska Vlada i ja smo otvoreni za dijalog, ali onda kada ima smisla”, rekao je Cerar.

Izvor: narod.hr/N1; Foto: fah

Odgovori

Skip to content