Pismo nadbiskupa Barišića župnicima grada Splita i okolice radi smještaja hodočasnika za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

U povodu Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 15. i 16. rujna 2018. godine u Splitu i Solinu, a kojemu je domaćin Splitsko-makarska nadbiskupija, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uputio je 23. travnja pismo župnicima grada Splita i okolice, od Omiša do Trogira, pa i Sinja u kojem ih poziva da organiziraju doček i smještaj hodočasnika u obiteljima svoje župe.Na susretu se očekuje sudjelovanje katoličkih obitelji iz svih naših biskupija i nadbiskupija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. U pismu, između ostaloga, piše: „Kao domaćini moramo se pripremiti za doček i smještaj obitelji koje dolaze iz udaljenih biskupija dan ranije, 15. rujna (subota) kojima trebamo osigurati smještaj i prenoćište. To možemo učiniti samo uz Vašu svesrdnu pomoć i suradnju. Stoga Vas ovim putem molimo da pozovete svoje vjernike, koji imaju mogućnosti, da prihvate hodočasnike u svoje domove. To se osobito odnosi na ugošćavanje obitelji sa subote na nedjelju (15.-16. rujna). Možda će nekima koji dolaze iz daleka trebati i smještaj sljedećeg dana (s nedjelje na ponedjeljak).“

U pismu su donijete i konkretne upute za župnike:

  • Svi pozvani župnici trebaju prijaviti kapacitete smještaja svoje župe najkasnije do lipnja ove godine na e-mail: prijave@susretobitelji.hr ili telefonski: 021/407-514 ili faksom: 021/407-538.
  • Radi lakše organizacije i dočeka hodočasnika, nastojte zaokružiti kapacitet smještaja u Vašoj župi na jedan (ili više) puni autobus.
  • Naglasite župljanima koji će ugostiti obitelji da će biti i ponekih obitelji s djecom koje će trebati ugostiti.
  • Župnici će morati osobno voditi računa o rasporedu smještaja pojedinih obitelji.
  • Potaknite obitelji da to ne bude samo davanje prenoćišta, nego je potrebno obitelji primiti u svoj dom, pružiti im večeru i doručak, zajednički se družiti i prijateljski se povezati.

Nadbiskup Barišić unaprijed zahvaljuje župnicima na suradnji i obiteljima na prijemu hodočasničkih obitelji te šalje pozdrave i Božji blagoslov.

Silvana Burilović Crnov

Odgovori

Skip to content