Srbija proglasila Krstičevića personom non grata

Vlada Republike Srbije na današnjoj je sjednici hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića proglasila personom non grata.

Ministarsvo vanjskih i europkih poslova u subotu je poslalo notu i proglasilo srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina nepoželjnom osobom u RH. “Želimo suradnju, to smo dokazali brojnim posjetima, ali incident koji se tamo dugodio nije priidonio u razvoju suradnje”, rekao je na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković. Vlada Republike srbije na današnjoj bi sjednici trebala donijeti odluku o odgovoru Hrvatskoj. 

Hrvatska ostaje otvorena za suradnju, ali čvrsto stoji u obrani dostojanstva, digniteta i zaštite svojih nacionalnih interesa, rekao je također Plenković. 

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je kako ga ne zabrinjava moguća odluka srbijanske Vlade po kojoj bi mu bio zabranjen ulazak u tu zemlju. Pozvao je Srbiju da se pozabavi stanjem u svojoj državi, suoči se sa činjenicama iz novije povijesti te osobama koje i danas prema Hrvatskoj upućuju ratno huškačke poruke. 

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content