Procesiju i misu na Sudamju predvodi šibenski biskup Tomislav Rogić

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Miroslav Vidović, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić predstavili su ovogodišnji Program proslave blagdana sv. Dujma – Dana grada Splita.

Obrazlažući ovogodišnji program gradonačelnik Krstulović Opara je kazao kako ovogodišnju Sudamju će pratiti 73 razna događaja, te kako će ovogodišnju proslavu Sudamje, vlada RH 4. svibnja uveličati sa Sjednicom a istoga dana bit će i svečana sjednica gradskoga vijeća. Gradonačelnik je čestitao nazočnom katoličkom novinaru Ivici Luetiću na nagradi za životno djelo Grada Splita.

Na 11. Sjednici gradskog vijeća grada Splita održanoj 26. travnja prihvaćena je odluka o prijedlogu komisije za javna priznanja grada Splita da se za 2017. godinu, dodjele tri nagrade za životno djelo, te po dvije osobne i skupne nagrade.

Među laureatima za nagradu grada Splita za životno djelo koja se dodjeljuje u povodu Dana grada Splita i blagdana sv. Dujma je Ivica Luetić, novinar, član Hrvatskog društva katoličkih novinara i stalni dopisnik Informativne katoličke agencije, Glasa Koncila i HKR-a. Nagrada mu se dodjeljuje za dugogodišnji rad u novinarstvu, a posebno za doprinos promicanju kulture, ali i religije i drugih društvenih zbivanja, ističe se u obrazloženju koje potpisuje Jure Šundov, predsjednik Komisije za javna priznanja. Nagradu za životno djelo još su dobili dr. Ivan Urlić i Frano Baras. Nagrade će im biti dodijeljene 4. svibnja u HNK Split, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Splita.  

Generalni vikar Splitsko makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović zatim je predstavio crkveni dio programa rekavši da će središnje misno slavlje s procesijom ove godine, 7. svibnja predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić.

Izvor: Misija/IKA

Odgovori

Skip to content