Bavarska vlada: Od lipnja svaka javna ustanova mora imati jasno vidljivi križ

Nakon odluke državnog ureda u Bavarskoj od lipnja će u svakoj javnoj ustanovi biti postavljen jasno vidljivi križ. 

“Pri ulazu u prostor svake javne ustanove u Bavarskoj, kao izraz povijesnog i kulturnog karaktera Bavarske, postavit će se jasno vidljivi križ koji će označavati predanost temeljnim vrijednostima pravnog i društvenog poretka u Bavarskoj i Njemačkoj”, izjavio je u utorak državni tajnik nakon sastanka vlade. 

Izmjena se odnosi na “sve urede Slobodne Države Bavarske od 1. lipnja 2018.” Općinama i županijama se savjetuju da “djeluju u skladu s tim”.

“Križ je temeljni simbol kulturnog identiteta kršćansko-zapadnog karaktera”, rekao je državni tajnik. 

Premijer Bavarske Markus Söder (CSU) istaknuo je da križ simbolizira “bavarski identitet i način života”. Riječ je o elementarnim vrijednostima poput ljubavi, ljudskog dostojanstva i tolerancije. Križ nije znak religije ili kršenje zakona o neutralnosti.

Nakon sastanka, Söder je donio križ i postavio ga na ulazu u bavarski državni ured.

Inače, bavarska vlada propisuje križeve za učionice bavarskih škola. U veljači je usvojen novi zakon prema kojemu je križ dopušten u sudnicama.

4 comments

  1. Anđeo

    CSU-u je jedina stranka u Europi, koja se neboji KRIŽA! “Naši” političari i njihove partije ukakaju gaće,kada čuju za vjeru i vide Križ! Pa nekaže se uzalud , hvata vas strah ,kao sotone i komunjarea ,kada vide križ!

  2. marijo

    KRIŽ I OSPORAVANJA 2
    Ali ima još jedan križ koji samo nalikuje na križ a to je znak slomljenog križa-svastika ! koji je solatrijski tip sunca koje se vrti ! pok.Živko kustić je opisao taj križ kao znak Antikrista jer znači znak slomljenog križa kao znak pobijeđenog krščanstva i to se povezuje sa templarima koji su otpali od krščanstva i gazili križ. Neki idu još dalje u tumačenjima pa tu čak vide i Isu iskrivljenu sliku isusa koji ima doči i lomiti križeve i tamaniti židove, a templari su se koliko čujem povezali onda sa Asasinima hasasin od čega i dolazi poj am za drogu hašiš. Riječ je islamskoj sekti i islamskoj apostaziji i otpadnicima koji stoje bok uz bok krščanskim otpadnicima u apostaziji.

  3. marijo

    KRIŽ I OSPORAVANJA
    To je normalno ! to je ako ništa drugo naš civilizacijski i tradicionalni identitet onoga što smo kroz povijest naslijedili, i na isti način i sve one spomenike iz prošlosti koje nose i svoju poruku i smisao. Dakle, poštujmo nasljeđenu baštinu jer je to dragocijeno iskustvo, samo pazimo kako je iščitavamo kao pouku ilikao slatku grešku koju ponavljamo a da ne bi ponavljali greške moramo uočiti i naučiti pouku inače nemamo busolu za budučnost. Ali tako je onda i sa bistom Tita kao slike povijesnog nasljeđa a naslijedili smo sviđalo se to nekima ili ne avnojske granice kao stečevinu koju treba čuvati. A ako mičemo bistu Tita a s druge strane se zalažemo za granice Piranskog zaljeva onda smo šizofeni jer rušimo i niječemo sami sebe. Dakle, naslijedili smo avnojske garnice koje su branitelji oslobodili od velikosrpskih pretnzija i to je to ! politika je umjetsnost mogučeg, a mi rušimo sami sebe. poput barbara smo rušili glave venecijasnkih lavova a danas ih obnavljamo jer je turizam u pitanju !
    Što se tiče tradicionalnog obilježja, znamo još iz običajnog prava ako je u kontinuitetu da se ne može ukinuti. pa kako onda neko misli ukinuti krščanski identitet tardiciju ? to je kao da neko ne želi temelje ? još uvijek danas slušamo laži da je Crkva natražnjačka koja nas je učila da je zemlja ravna ploča, a istina je da je Crkva znala da je zemlja okrugla i da je Crkva osnovala učilišta i njima upravljala i njih financirala i da nije bilo crkve ne bi danas bilo ni znanosti : pa valjada je jasno da su govotvo svi znnastvenici bili vjernici.. a spomenem samo neke Tesla, Anjštajn, Bošković pa sam darwin kojiu jebio svečenik itd.
    Križ shvačen kao tradcionalni izraz ne treba nikome ni smetati, a vjernik u njemu vidi mnogo više. I zašto bi križ kao simbol bio diskriminian u odnosu na druge simbole među kojima ima i onih koji imaju magijski karakter a nikome to ne smeta ? Uostalom po toj logici bi trebalo skinuti tlike europske zastave jer je na njima križ i tolike pečate i čak križ iz kola Hitne pomoči a da ne govorim o građevinama.

Odgovori

Skip to content