SYDNEY – svjetski sotonistički centar

Sedamdesetih godina prošloga stoljeća u Los Angelesu je osnovana i registrirana prva sotonistička crkva kojoj je na čelu bio Anton LaVay, bivši orguljaš jedne protestantske zajednice

{jathumbnail off}Dostupni podaci o grupacijama koje štuju Sotonu su poražavajući. Sa svih strana svijeta dolaze uznemirujuće vijesti o tome kako okultne, mračne skupine regrutiraju u svoje redove uglavnom mlade ljude željne prihvaćanja i potvrđivanja. Kroz indoktrinaciju zadojenu otvorenom mržnjom prema svemu što ima veze s vjerom u Isusa Krista, nastoje reprogramirati  sljedbenike do te mjere da postaju spremni i ubiti za svoju stvar.

Sedamdesetih godina prošloga stoljeća u Los Angelesu je osnovana i registrirana prva sotonistička crkva kojoj je na čelu bio Anton LaVay, bivši orguljaš jedne protestantske zajednice. Potkraj života je klasičnu sotonističku ikonografiju proglasio prošlošću i zamijenio vjeruju u Sotonu vjerom u „vlastito ja“. To, dakako nije bilo klasično kršćansko obraćenje već je samo zamijenio „boga“ pa je sam sebi postao bogom, a sotonu kao osobu odbacio. Njegov sin, istinski obraćenik na kršćanstvo, svjestan nejvjerojatno velikog štetnog utjecaja na mnoge živote, svim se silama dao u „ispravljanje“ štete koju je učinio njegov otac pa putuje svijetom i uči o štetnosti magije i okultizma.

Svjetski centar sotonista je Sydney a u Hrvatskoj je sotonistička zajednica registrirana krajem sedamdesetih godina prošloga stoljeća, samo koju godinu nakon Los Angelesa.

Autor: Karlo Poljak/Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content