TwitterFacebookPinterestGoogle+

„Žnjan za sve“ nova je slika Splita i splitske plaže

  • Written by:

„Projektom “Žnjan za sve“ želimo dati novu sliku i imidž tom prekrasnom prostoru koji je do sada bio sinonim za bezakonje i nered. Prije točno dvadeset godina Sveti Ivan Pavao II bio je na Žnjanu, a dan nakon toga trebalo je započeti preuređenje. Danas, dvadeset godina kasnije, krećemo u stvaranje novog života i nove razglednice našeg grada“ rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen ovaj projekt i subotnji koncert škotske grupe Simple Minds. „Svi će se složiti da je otvorenjem nove rive 2007. godine, na dan Sudamje, započela prava turistička priča Splita. Jednako tako, danas želimo poručiti da će i novi Žnjan otvoriti novo poglavlje i postati mjestom koje će svi ljudi poželjeti posjetiti. Splićani bi na to trebali biti jako ponosni“ dodao je gradonačelnik i rekao kako je velika čast da ljetna turneja ove svjetske grupe kreće upravo iz Splita. Izrazio je i ponos humanitarnom notom cijelog događaja te želju da se ova priča nastavi i u narednim godinama, svjetskim koncertima na početku sezone na Žnjanu.

O humanitarnom karakteru koncerta govorio je zamjenik ravnatelja KBC Split Julije Meštrović rekavši kako će prikupljena sredstva pomoći u opremanju i uređenju prostora za pružanje dentalnih usluga osobama s posebnim zdravstvenim potrebama, među kojima je najviše djece. Riječ je o zahvatima koje je uglavnom moguće raditi samo u općoj anesteziji, a potrebe za stomatološkim zahvatima su osobama s posebnim zdravstvenim potrebama češće i zahtjevnije nego ostaloj populaciji.

“Da bismo našim sugrađanima kojima je to potrebno pružili ovu uslugu, u suradnji sa Stomatološkom poliklinikom Split, osigurali smo u KBC-u Split jednom tjedno anesteziološke timove i operacijsku dvoranu. Ova akcija će pomoći prikupljanju sredstava za uređenje prostora i opremanje prema određenim zakonskim propisima čime će KBC Split dobiti mogućnost provođenja djelatnosti dentalne medicine i kompletiranje djelatnosti vezane uz rad oralne kirurgije i maksilofacijalne kirurgije, a to će značiti dodatni važan napredak stručnog rada KBC-a Split“ – izjavio je zamjenik ravnatelja KBC Split te dodao: “Naš cilj je služiti našim sugrađanima pružajući im najbolju moguću zdravstvenu uslugu, pa zbog toga zahvaljujemo gradonačelniku i svima koji su se okupili u zajedničkoj akciji koja će pridonijeti kvaliteti života u našem gradu Splitu.“

Mirela Zorić iz Gradskog društva Crvenog križa Split zahvalila se organizatorima na ukazanom povjerenju te rekla kako će volonteri i djelatnici Crvenog križa od danas biti na štandovima u Marmontovoj ulici i na Rivi, gdje će građani moći donirati novčani iznos od 30 kuna u zamjenu za narukvicu s natpisom „Žnjan za sve“, što je i moto ove humanitarne akcije. Isto će se moći učiniti i na dan koncerta na samom Žnjanu. Za ovu prigodu otvoren je i poseban račun pa ovom prilikom pozivamo sve one koji to mogu, da uplate donaciju na račun za krajnju svrhu koja je uistinu vrijedna i potrebna našemu gradu.

Alijana Vukšić direktorica Turističke zajednice Grada Split istaknula je važnost organiziranja raznih kulturnih, glazbenih i sportskih događanja u predsezoni. Rekla je kako je Split u prva četiri mjeseca zabilježio porast od 11% u broju dolazaka i noćenja, a očekuje se zahtjevna i vrlo kvalitetna ljetna sezona. “Veseli nas što se ovaj projekt događa u vrijeme Sudamje, najvažnijeg dana u godini za nas. Split je grad šampion turizma, a ako želimo opravdati to ime važno je da imamo i ovakva događanja u predsezoni“ dodala je.

Joe Bašić iz tvrtke MPG Live koja je suorganizator ovog koncerta rekao je da kao organizator festivala ULTRA Europe, koji ima više od 200 milijuna impresija godišnje, može potvrditi da Split stvara sve preduvjete koji će ga postaviti kao vodeću destinaciju u Hrvatskoj i svijetu. Projekt “Žnjan za sve“ nova je razvojna strategija i plan plaže Žnjan te konkretan primjer kako maksimalno iskoristiti i obogatiti atraktivan prostor sa sadržajem. „Novi će Žnjan sigurno postati svjetski prepoznatljiva plaža u svijetu, sa sadržajem i uvjetima koji afirmiraju i ispunjavaju očekivanja svih posjetitelja“, – izjavio je Joe Bašić.

Koncert počinje u subotu, 5. svibnja u 20 sati i besplatan je za sve posjetitelje.

Izvor: split.hr

Komentari