Predstavljanje knjige “Rasudbe hrvatske državnosti” Marka Ljubića u Splitu

Hrvatska udruga Benedikt

poziva Vas na predstavljanje knjige

“Rasudbe hrvatske državnosti” autora Marka Ljubića, novinara i publicista,

koje će se održati u ponedjeljak, 14. svibnja 2018., s početkom u 19.30 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu (Zrinsko-frankopanska 19).

Knjigu će uz autora Marka Ljubića predstaviti:

prof. dr. sc. Goran Dodig, saborski zastupnik

dr. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt

Josip Jović, novinar i publicist

Nenad Piskač, urednik knjige, književnik i novinar

U glazbenom dijelu nastupit će mješoviti zbor Nadbiskupijske klasične gimnazije “don Frane Bulić” iz Splita pod vodstvom s. Lidije Matijević, prof.

Knjiga je nastala u nakladi Hrvatskog kulturnog vijeća.

Ljubićeve teze, na koje ću se još vratiti, vape za novom nacionalnom sintezom. Suprotive su dezintegraciji hrvatske državnosti, u potpunoj su suprotnosti npr. s nedavno ratificiranom rodnom ideologijom, ali ne i samo s njom. Autor zaokružuje devijacije uspostavljenoga poretka, objašnjava nasrtaje na državnost i prokazuje lijevo i desno, centremističko i inkluzivno geganje suvremenih gusaka u poznate nam magle. Uz dosadašnju originalnu medijsku prepoznatljivost, Marko Ljubić ovom knjigom potvrđuje i svoje nezaobilazno mjesto u hrvatskoj političkoj publicistici. (Nenad Piskač)

Pozivnica Rasudbe hrvatske državnosti Split

Hrvatska udruga Benedikt

1 comment

  1. Berislav

    Ne znam samo dok bijah student u Zagrebačkoj Dubravi s istim naslovom izlazio je časopis neki kasnije su mnogi shvatili da fali jedno slovo t npr. Rasudbe ili Rastudbe. Časopis je tada prštio kršćanskim i inim domoljubnim načelima prije ovog teškog rata.

Odgovori

Skip to content