(VIDEO) BUJICA! Damir Radnić, ratni zapovjednik HOS-a Bogdanovci: Naša djeca moraju u Njemačku, a djeca onih koji nisu htjeli Hrvatsku zapošljavaju se po državnim tvrtkama i ministarstvima!

“U najvećoj smo si mjeri sami krivi za ovakvu situaciju,” izjavio je u Bujici na Z1 Damir Radnić i nastavio: “Kada se u Jugoslaviji oglasio SUBNOR – političari su ostajali bez fotelja, problem hrvatskih branitelja je što imamo 1.000 udruga i nismo složni!”

Radnić je pet puta ranjen – tri puta u Bogdanovcima kod Vukovara, četvrti puta na Kupresu, a peti u Srednjoj Bosni: “Imam petero djece i ponosan sam na njih – nažalost, jedna kćerka mi je u Dublinu, a druga u Njemačkoj. Za njih u Hrvatskoj nije bilo posla, kao ni za starijeg sina Tihomira Ivete Piđe, heroja iz HOS-ove štafete smrti…”

U emisiji je emitirana reportaža sa subotnje premijere filma Nade Prkačin ‘HOS-ova štafeta smrti’, snimljenog u produkciji Laudato televizije. Dvojici preživjelih – Ivici Jurčanu i Đuri Kovačeviću, kao i djeci hrvatskih heroja iz Bogdanovaca – cijeli je Lisinski gotovo pet minuta besprekidno pljeskao, dvije tisuće ljudi diglo se na noge i uslijedile su ovacije kada je voditeljica na pozornicu pozvala junake… Radnić je rekao da bi mogli govoriti i o ‘štafeti života’: – Ne mislim tu samo na civile koji su izvedeni živi iz Bogdanovaca, već i na šestero djece, koju su nakon preživjelog pakla u minskom polju dobila naša četiri momka. poruka. Ti očevi su bili skromni i ta djeca su skromna i poštena, zapravo izvrsna i jako ponosna na svoje očeve.”

ISPADA DA SU OČEVI IZ RATA SVOJOJ DJECI DANAS TERET, PREDNOST KOD ZAPOŠLJAVANJA IMAJU ONI S PUPOVČEVOM PREPORUKOM!

Preživjeli gardist iz ‘Štafete smrti’ Đuro Kovačević u Lisinskom je rekao da “Hrvatska danas baš i nije onakva kakvu su htjeli“, a Damir Radnić se složio: “Nismo bili dovoljno mudri i nismo znali što se sprema, dok su neki drugi, koji nisu bili s nama – to dobro znali. Često se dotaknem po zlu poznatog Josipa Manolića, takvi poput njega stvorili su preduvjete za sve loše što imamo danas…“

Dok je dvoje Radnićeve djece u inozemstvu, gdje su otišli trbuhom za kruhom, jedna mu je kćer u Hrvatskoj vojsci, na što je posebno ponosan: – Jedan moj suborac i ja tri godine smo se mučili kako bi moja kćer mogla raditi ono što najviše voli, a to je vojska. Nažalost, njegov sin nije mogao dobiti posao u policiji, iako je on bio prvi hrvatski redarstvenik i iako je dijete imalo izvrsne preduvjete. Danas moja kćer pokazuje velike rezultate, iako su je jedva primili. Prije vojske završila je fakultet, imala sjajne ocjene, no kod takvih natječaja prednost imaju djeca nekih drugih… Ispada da su im očevi iz rata samo teret! Moguće je i da nismo imali vezu kod Milorada Pupovca pa je to još jedna otegotna okolnost!

Radnić danas živi u Puli pa je pokušao dati odgovor i na pitanje zašto MP Thompson ne može nastupiti u Areni: ”To je sve politika, a jedan od predvodnika te politike je Ivan Jakovčić. Od njega bi trebali učiti svi hrvatski političari, ali ne samo kako se nešto zabranjuje, već i kako se krade! Bio je Sanaderov intimus, a sada se sklonio u Bruxelles. Čovjek koji je u Istri radio njegovu kampanju – Krešimir Macan, danas je posebni savjetnik premijera…“

TKO JE POBIO ALBANSKE CIVILE U BOGDANOVCIMA?!

U emisiji je prikazan video do temelja srušenih Bogdanovaca iz 1993. godine. “Za srušenih 400 kuća, crkvu i školu baš nitko nije odgovarao! Tamo je poginulo 130 ljudi, a dan nakon okupacije Srbi su strijeljali 11 zarobljenih Albanaca. Ubojice nikada nisu procesuirane, a Pupovac vlada i govori o ‘ugroženosti’ manjina u Hrvatskoj! Pa i ubijeni Albanci bili su manjina, tko je njih pobio,” zapitao se Radnić i dodatno opisao što se točno dogodilo 1991. godine: ”Bogdanovci su specifični po tome jer su bili pretežito hrvatsko mjesto, koje je sravnjeno do temelja. Tamo je živjelo i desetak albanskih obitelji. Nekoliko albanskih obitelji preživjeli su napade, no kada su JNA i četnici ušli u Bogdanovce, izveli su ih iz skloništa i sve su ih streljali! Srbi su u Bogdanovcima srušili baš sve hrvatsko –  crkvu, školu i svaku našu kuću. Doslovce – do temelja. Nije bilo kuće koja nije bila pogođena sa 30-ak granata, a kada je došla okupacija, svojevrsni ‘sport’ za Srbe iz Bršadina i okolnih sela bio je da dođu u Bogdanovce i sravnjuju sa zemljom ono što je ostalo…“

Na pitanje gdje bi danas mogli biti počinitelji tih nedjela, Radnić je odgovorio: – Žive tamo i članovi su Pupovčevog SDSS-a!

GENERAL PRALJAK JE BIO FENOMENALAN ČOVJEK, A STANKOVIĆEV GOST JE IDIOT!

Damir Radnić osvrnuo se i na vrijeđanje generala Praljka na HTV-u. To je nazvao “teškom sramotom”. S Praljkom je ratovao kod Uskoplja i bili su prijatelji, dobro ga je poznavao. “HTV ne gledam, nastojim ne čitati niti dnevne novine, zbog lažnog izvještavanja o Domovinskom ratu već sam imao jedan srčani udar,” kaže Radnić, uz napomenu da “većina hrvatskih branitelja umire ne samo od posljedica rata, već ponajprije zbog nepravde i nepoštovanja koje ih muči.”

Nastavio je o Praljku: – Bio je fenomenalan čovjek. I nakon rata ostali smo prijatelji, došao mi je na svadbu. Proživio sam nekoliko izuzetno teških tjedana nakon njegove smrti. Za nas prosječne ljude, bio je neobičan čovjek, a veliki junak. Za njega je poštenje u ratu bilo sve i sve je radio po pravilima. Često sam ga slušao kako zapovijeda i svjedočio kako kažnjava ljude koji su radili sitne, a kamoli veće nepodopštine. To suđenje u Haagu je jedna velika smijurija. Praljak je spasio tisuće i tisuće naših protivnika. Poludio sam kada sam vidio izjave nekih bošnjačkih političara.

Veteran HOS-a nije štedio ni Stankovićevog gosta od ove nedjelje: ”Takve riječi o našem generalu koji je bio suština morala i hrabrosti, može izgovoriti samo idiot!“

Na kraju je prokomentirao i napade na novinarku Nove TV Ivanu Petrović: “Pratio sam njeno izvještavanje iz Haaga. Riječ je o čistom profesionalizmu. Zadnjih godina daleko je najbolja novinarka. Ti likovi što su vratili nagrade, neka vrate i novce, pa će ih netko možda ozbiljno shvatiti.”

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE.

Odgovori

Skip to content