Petir predstavlja Slavoniju u Bruxellesu

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir u utorak, 15. svibnja 2018. s početkom u 19.00 sati u Europskom parlamentu u Bruxellesu predstavlja bogatu kulturnu baštinu Slavonije kroz nastupe KUD-a Šokadija iz Strizivojne te KUD-a Seljačka sloga iz Šljivoševaca.

Osim nastupa kulturno-umjetničkih društava, novinarka i fotoreporterka Maja Muškić predstavit će svoju izložbu Ljelja, koje se od 2007. godine nalaze na UNESCO-vom popisu zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstava. U Europskom će parlamentu toga dana Mirko Damjanović predstaviti i Državnu ergelu Đakovo, jednu od najstarijih u Europi.

Svi posjetitelji uživat će i u bogatstvu okusa slavonskih delicija i specijaliteta koji dolaze izravno od lokalnih proizvođača zahvaljujući Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje.

Drugoga dana predstavljanja, u srijedu, 16. svibnja u 10 sati u samom srcu Bruxellesa – na glavnom gradskom trgu KUD-ovi će izvesti svoj bogati kulturno-umjetnički program.

Petir je Europi dosad predstavila najbolje hrvatske domaće poljoprivredne proizvode iz gotovo svih hrvatskih regija, prirodne ljepote te bogatu kulturnu baštinu i tradiciju hrvatskoga naroda, a ovog puta predstavlja Slavoniju u svoj njezinoj raskoši i ljepoti.

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content