Predstavljanje dvoknjižja o žrtvama Širokog Brijega s kraja II. svjetskog rata i u poraću

U organizaciji Povjerenstva za grobišta Drugoga svjetskog rata i poraća Grada Širokog Brijega i Hrvatske udruge Benedikt, u Splitu će se održati predstavljanje dvoknjižja: „Otkopana istina Širokog Brijega“ (iz II. svjetskog rata i poraća) i „Od Širokog do Bleiburga i nazad“.

Predstavljanje knjiga održat će se u ponedjeljak 21. svibnja 2018. godine u dvorani Dominikanskog samostana (Hrvojeva 2) u Splitu s početkom u 20 sati. Knjige su plod osmogodišnjega istraživačkog rada Povjerenstva za grobišta Drugoga svjetskog rata i poraća Grada Širokog Brijega na prikupljanju vjerodostojnih informacija o događajima s kraja Drugoga svjetskog rata i poraća na Širokom Brijegu, utemeljenih na autoriziranim iskazima 225 svjedoka.

Knjige će predstaviti: dr. sc. Milijan Sesar, sveučilišni profesor, Ivan Beljan, predsjednik Udruge „Hrvatski križni put“, fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“, Pero Kožul, glavni urednik dvoknjižja i Velimir Mabić, autor knjige „Od Širokog do Bleiburga i nazad“.

Knjige „Otkopana istina Širokog Brijega“ (iz II. svjetskog rata i poraća) (600 str.) i „Od Širokog do Bleiburga i nazad“ (580 str.) iz tiska su izišle početkom mjeseca studenoga prošle godine, a do sada su predstavljene u Širokom Brijegu, Zagrebu i Mostaru.

plakat_split

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content