Četiri nekadašnje splitske gimazije danas će u Splitu druženjem obilježiti 40. obljetnicu mature

Okupljanje počinje na Peristilu u 18 sati i “generacijsko poziranje i fotografiranje”, a od 20 sati druženje na Ovčicama

U Splitu će se danas održati okupljanje povodom 40. obljetnice mature splitskih gimnazijalaca. Radi se o generaciji maturanata 1977./1978. Okupljanje počinje u 18 sati na splitskom Peristilu gdje će svi sudionici dobiti prigodne bedževe, a onda slijedi i zajedničko fotografiranje. Svi se potom sele na Ovčice gdje će se DH pobrinuti na puštanje glazbe ’70-ih godina, a sve uz zabavu i dobru spizu. Svaka će od četiri gimnazije imati svoju slavljeničku tortu.

– Grupa za obilježavanje 40 godina mature nastala je na inicijativu ekipe iz Natka, Cire, Nazora i Marka sa željom da okupimo generaciju i uspomene na jednom mjestu i obilježimo 40 godina mature dobrim tulumom na otvorenom i uživo. Jednom smo bili ludi i mladi. Pravi splitski maturanti! Sad nam je samo 40 godina više. I još smo dovoljno ludi da se pokušamo na ovu veliku obljetnicu okupiti i zajedno je proslaviti! Cijela jedna generacija! Znamo da će biti još mladosti, ali ne više ovakve.

Generacija maturanata 77/78! Zadnja generacija maturanata prije Šuvarovke. U prosjeku pedesetosmogodišnjaci! Zakazujemo okupljanje na Peristilu 20. svibnja u 18 sati i “generacijsko poziranje i fotografiranje”, a od 20 sati druženje na Ovčicama ex Džaje uz glazbu sedamdesetih. Raspolažemo s milijun podataka, fotografija, sjećanja, memorabilija koje te večeri generacijski dijelimo. Širite info i pomozite nam u grupu uključiti sve koji su dio naše “štorije”! – kazala nam je Mirjana Milat iz koordinacijskog odbora za proslavu mature svih splitskih gimnazijalaca.

Inače, iako nije obveza, sudionicima ovog zanimljivog okupljanja, preporučen je crno-bijeli dress code. “To nije obveza, ne možemo ni želimo drugima zapovijedati što obući, ali to je samo naša preporuka” – nadodaju organizatori koji očekuju 300 do 400 maturanata generacije ’77./’78. Želimo im dobru zabavu danas!

Izvor: dalmacijadanas.hr

Odgovori

Skip to content