U prigodi godišnjice 3. Imotske bojne u Imotskom će biti izvedena monodrama “Skupljanje kostiju”

Grad Imotski, Pučko otvoreno učilište Imotski i Udruga “Imotsko srce” povodom godišnjice 3. Imotske bojne 4. gbr organiziraju u Imotskom izvedbu monodrame “Skupljanje kostiju” koja će se održati u ponedjeljak, 28. svibnja s početkom u 20.30 sati u Kino dvorani. Monodramu će izvesti Mladenka Gruica i KUU Sv. Kliment.

Monodrama “Skupljanje kostiju” nastala je prema istinitom potresnom svjedočanstvu iz Domovinskog rata, stradanja na zadarskom zaleđu u mjestu Paljuv. Premijerno je izvedena 2017. godine u Splitu, u prigodi otvaranja Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju, u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt. Nakon toga je izvedena na splitskom sveučilištu, u prigodi obilježavanja  25. obljetnice akcije Maslenica, u zadarskom  kazalištu, u BiH u Livnu.

30222089_2012234822321637_2390350394887766016_o

Izvedbi monodrame u Imotskom nazočiti će izravni svjedoci, branitelji koji su vodili akciju spašavanja nedužnih civila, spasivši i pokojnu gđu Grlu Pedić koja je ovo potresno svjedočanstvo iz svog napaćenog srca iznijela dva mjeseca prije svoje smrti, odnosno Božje milosti koju je zazivala. 

Hvala Anti Pediću i cijeloj obitelji Pedić koja je dopustila da ovo svjedočanstvo bude ispričano, hvala gđi vani Haberle i Udruzi Žene Domovinskog rata iz Zadra koje nisu dopustile da ovo svjedočanstvo bude prešućeno.

Hvala svim braniteljima na njihovoj nemjerljivoj i neusporedivoj žrtvi koju su podnijeli i darivali svojoj Domovini. Pokojnima svemogući i milosrdni Bože podari vječnoga mira u okrilju svome u domovini vječnoj, a živućima zdravlja i mira.

Mladenka Gruica/hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content