Svjetsku prvakinju u tajlandskom boksu primili zamjenici gradonačelnika

Svjetsku seniorsku prvakinju u tajlandskom boksu Helenu Jurišić primili su danas zamjenici gradonačelnika Jelena Hrgović i Nino Vela sa suradnicima.

“Uspjela sam sve izdržati. Put do Cancuna u Meksiku bio je dug i naporan. Trebalo je pobijediti reprezentativku Cipra u četvrtfinalu, potom favoritkinju Ruskinju u polufinalu, te u finalu pobijediti predstavnicu Švedske i tako osvojiti medalju zlatnog sjaja“, kazala je šampionka Jurišić u čijoj su pratnji bili trener i brat Dario, te otac Stipan, predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Čestitke i pozdrave gradonačelnika Andre Krstulovića Opare prenijela je njegova zamjenica Jelena Hrgović izrazivši zadovoljstvo što je splitska boksačica, članica kickboxing kluba „Mornar”, izvojevala pobjedu u napetoj i neizvjesnoj borbi.

„Vašim uspjehom ste nas sve iznenadili. Ne samo da pobjeđujete, nego ste i žena u muškom sportu i tako mijenjate predrasude“, kazala je, među ostalim, Hrgović.
Mlada Splićanka ispisala je zlatnim slovima povijest hrvatskog borilačkog sporta; tituli Europske prvakinje sada je dodala i titulu svjetske prvakinje, uz dvostruke titule europske i titule svjetske prvakinje u kickboxingu. Na velikoj pobjedi čestitao je na današnjem prijemu i Nenad Periš, predsjednik Splitskog saveza sportova.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content