Rođendan HV-a – program u centru Zagreba i na Jarunu

14 gradova diljem Hrvatske počelo je obilježavanje 27. godišnjice formiranja OSRH, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske. 

U središtu Zagreba te na Jarunu održava se prigodni program. Program će započeti koncertom Orkestra OS RH na Zrinjevcu i Trgu P. Preradovića. Zatim će se na Trgu Sv. Marka u 10,30 sati održati ceremonija Velika smjena straže, a nakon toga na Trgu bana Josipa Jelačića Počasno zaštitna bojna održat će prikaz ceremonijalnih radnji, a Orkestar OS RH održat će prigodni koncert. Na Jarunu počinje dvodnevni taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, a za građane će biti organizirana podjela vojničkog graha u 13:00 i u 17:00 sati. U 18:00 sati održat će se generalna proba jednog dijela letačkog programa čije je održavanje u punom sastavu planirano u nedjelju.

Zbog događanja u sklopu obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske u Zagrebuje postavljena posebna regulacija prometa na više lokacija

Dani otvorenih vrata Oružanih snaga RH održavaju se diljem Hrvatske: u vojarnama u Vukovaru, Vinkovcima, Đakovu, Našicama, Bjelovaru, Petrinji, Gospiću, Benkovcu, Kninu, Sinju, Slunju te u gradskim lukama u Splitu i Puli.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content