Europski mediji hvale Modrića i Lovrena: Luka je bio fantastičan, nakon Balea najbolji igrač finala Lige prvaka

Nakon Garetha Balea i Marcela hrvatski reprezentativac Luka Modrić po mnogima je, pa i prema pisanju većine uglednih europskih medija, bio najbolji igrač finala Lige prvaka te jedan od junaka velike Realove pobjede protiv Liverpoola 3:1. Naravno, posao je kraljevima znatno olakšan nakon izlaska zbog ozljede ključnog igrača engleske momčadi Salaha.

Hrvatski nogometaši Dejan Lovren te Luka Modrić dobili su vrlo dobre ocijene od strane engleskih i španjolskih medija. Čitatelji Realu uvijek bliske Marce proglasili su kapetana Vatrenih drugim najboljim igračem finala, odmah, nakon, naravno, briljantnog genijalca Garetha Balea.

“Modrić je, kao i uvijek, odigrao maestralno na sredini terena. Da se nije dogodio Bale i njegova dva gola, Hrvat bi sigurno bio igrač utakmice. Puno je pretrčao, odlično se nosio s veznjacima Liverpoola te pomagao u obrani i napadu. Kad je lopta bila kod njega, Real nije morao brinuti”, piše Marca te tako sipa hvalospjeve na računa Hrvata, koji je sinoć u Kijevu stigao do svoje četvrte Lige prvaka.

Engleski Guardian dao je kapetanu Vatrenih sedmicu, što je inače za ”škrte” engleske medije više nego dobra ocjena.

“Milner i Henderson su ga pritiskali, ali je Modrić sjajno odgovarao na sve to. Jednostavno, bio je fantastičan, a posebno je pokazao svoje umijeće u trenucima kad se utakmica otvorila, pa je time i Real zaigrao puno bolje”, piše Guardian.

I Lovren je odigrao na visokoj razini, da je Liverpool imao sretnijeg golmana vjerojatno bi i Lovren još bolje prošao kod medija.  Naime hrvatski stoper asistirao je za izjednačujući pogodak Liverpoola.

“Odlično je čuvao Ronalda tijekom cijele utakmice, a nije imao većih problema ni s Benzemom. Također, sudjelovao je kod pogotka Manea poslije sjajnog skoka preko Ramosa”, piše Marca, koja je Lovrena stavila na visoko treće mjesto.

Posprdno, naravno, navijači Reala najviše su glasova dali nesretnom golmanu Liverpoola Kariusu, koji je s dvije pogreške pokopao ambicije Engleza sinoć u Kijevu.

“Iako je Liverpool primio tri gola u finalu, Lovren je odigrao impresivno, posebno protiv Ronalda. Sudjelovao je kod gola za 1:1 te dokazao zašto je nezamjenjiv u Kloppovoj momčadi”, poručio je Guardian, a Lovrenu su dali kao i Modriću vrlo dobru – sedmicu.

Izvor: narod.hr; Foto: fah

Odgovori

Skip to content