Nisu Perković i Mustač bili jedini krvnici hrvatskih domoljuba

Nakon što je Vrhovni sud Njemačke sa sjedištem u gradu Karlsruheu donio odluku o žalbi obrane Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, tj. da im je potvrdio doživotnu kaznu zatvora, zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog domoljuba Stjepana Đurekovića u Njemačkoj 1983., postavlja se pitanje: A što nakon toga?

Nije dovoljno da je „knjiga pala samo na dva slova“. Sada bi daljnju ulogu u svezi progona bivših Udbaša trebalo preuzeti Državno odvjetništvo i Uskok i to uz „pomoć“ (da se malo našalimo) kontraverznog i nadobudnog odvjetnika Ante Nobila, koji očito ima najviše informacija o tim i takvim komunističkim kadrovima, iz kojih je navodno i sam potekao.

Na slučaju Perkovića i Mustača zaradio jer poprilično bogatstvo, a rezultat je katastrofa za njegove branitelje! Nu, ne smijemo zaboraviti i njegovo uvijek nasmiješeno, šarmersko lice, pred gotovo svaku raspravu, kad je njemački sud „zamijenio“ za hrvatski.

Nijemci su nam pokazali i dokazali da u hrvatskoj državi ima još pregršt ljudi koji su poput Mustača i Perkovića i koji su zaposleni možebitno i u najvišim državnim institucijama. Osim toga, sad je vrijeme i da se istraži koje su sve kadrove i na koja radna mjesta od 1990. uspjeli namjestiti ovi osuđeni zločinci, a koji prema svemu sudeći nastavljaju tamo gdje su oni stali.

Presuda je i velika sramota za hrvatsko pravosuđe, tim prije jer je ono trebalo povesti postupak protiv bivših Udbaša. Zašto nije? Hoće li netko pokrenuti postupak i protiv onih koji su trebali, a nisu gonili komunističke ubojice?

Također ne bi trebala ostati tajna: je li i hrvatska država na bilo koji način snosila troškove suđenja ovim komunističkim banditima?

Kako bilo da bilo, njemački sud nam je pokazao i dokazao da za suđenje ubojicama nikada nije kasno.

Dakle, očekujemo od hrvatskog pravosuđa konkretne poteze, jer Mustač i Perković sigurno nisu bili jedini koji su za svoja sramna djela zaslužili doživotni zatvor!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

1 comment

  1. Zdravko Sondic

    Da nazalost ima puno domacih izdajica i nakon izjave druga Nenada Stazica to se i dalje
    nastavlja.Konacno se Hrvatska budi ali ima jos puno posla da sve dode na pravo mjesto a
    to moramo uciti od Izraelaca kako se voli i brani Domovina.

Odgovori

Skip to content