Pogledajte kako su Hercegovci odali počast vukovarskom heroju Blagi Zadri

U mjestu Ledinac, općina Grude, u kojem je rođen general Blago Zadro, mještani su ovih dana završili prekrasni mural posvećen ovom vukovarskom i hrvatskom heroju. 

Mural se nalazi u blizini mjesnog doma, a sve je organizirao mjesni odbor Ledinac u suradnji s općinskim vlastima. Kako su ranije kazali, cilj ovog veličanstvenog murala je sačuvati heroje od zaborava. 

Blago Zadro jedan je od najvećih heroja Domovinskog rata. Posmrtno je dobio čin general-bojnika. Pod njegovim vodstvom na Trpinjskoj cesti, koja je zbog toga i prozvana “Groblje tenkova”, zaustavljena je oklopna sila JNA i uništeno na desetke srpskih tenkova i oklopnih transportera. Bio je hrabar i odlučan, zapovjednik koji je u borbu kretao prvi.

Poginuo je 16. listopada 1991. godine blizu Trpinjske ceste, u Kupskoj ulici nedaleko od željezničke pruge, pokošen rafalom dok je herojski vodio svoje suborce u akciju. 

U neposrednoj blizini murala nalazi se i nogometno igralište, a mještani planiraju izraditi još jedan mural u čast generalu Slobodanu Praljku. 

Kako su odali počast heroju obrane Vukovara možete pogledati OVDJE.

Odgovori

Skip to content