U polufinalu Svjetske skupine Hrvatska će SAD dočekati u Splitu

Split će biti domaćin hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji u susretu protiv SAD-a, u polufinalu Svjetske skupine od 14. do 16. rujna ove godine, odlučio je danas Hrvatski teniski savez. Prema željama hrvatskih tenisača igrat će se na zemljanom igralištu na otvorenom, a kao odgovarajuća lokacija izabran je Žnjan.

Budući da u Hrvatskoj ne postoji teniski stadion koji može zadovoljiti uvjete predviđene pravilima Davis Cupa za ovaj stupanj natjecanja, izgradit će se igralište, tribine i postaviti sva neophodna infrastruktura. Za ovu priliku na Žnjanu će se postaviti montažne tribine za oko 6000 gledatelja.
Svečano potpisivanje ugovora organizirat će se u Gradu Splitu kada Savez i Grad Split kao suorganizator dobiju i službeno pokroviteljstvo Vlade RH za ovaj susret.

Nastavak je ovo i afirmacija Žnjanskog prostora koji postaje nadopuna cijelom gradu, artikuliran i oplemenjen, „Žnjan za sve“, prostor za građane i goste Splita, ali i organizaciju velikih međunarodnih događaja.

U svom dopisu, predsjednik HTS-a Franjo Luković te izvršni direktor Miroslav Zečević zahvalili su se Gradu Splitu i gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari na iskazanom interesu i spremnosti da kao suorganizatori budu domaćini polufinala prvenstva nacija u tenisu, kao i gradu Zadru na interesu za organizaciju susreta, u slučaju da se igra u dvorani. Osobitu su zahvalu uputili Gradu Puli te gradonačelniku Borisu Miletiću na iskrenoj i snažnoj spremnosti da se polufinale Davis Cupa održi u pulskoj Areni.

Hrvatska je u ovom natjecanju posljednji put bila domaćin u Splitu (Spaladium Arena) u susretu protiv Srbije 2010. godine, a ovo će biti peti međusobni okršaj ovih dviju reprezentacija u Davis Cupu, s tim da Hrvatska trenutno vodi 4:0, stoji na kraju dopisa Hrvatskog teniskog saveza.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content