Neymar uništio obranu i Subašića, a Vatrene je na kraju dotukao Lovrenov suigrač!

Prekrasne slike stižu s prijateljske utakmice Hrvatske i Brazila na Anfieldu, ali i nešto lošije vijesti s travnjaka. Vatreni su krenuli sjajno, s Kramarićem umjesto ozlijeđenog Mandžukića u napadu, ali i Vidom na lijevom beku, te Lovrenom i Ćorlukom u obrani, imali tri velike prvilike u prvom poluvremenu, a onda je u igru nakon četiri mjeseca ušao – Neymar! 

HRVATSKA – BRAZIL 0:2 (Neymar 69′, Firmino 90’+3′)

HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Vida- Rakitić, Badelj – Perišić, Modrić, Rebić –  Kramarić

BRAZIL: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Casemiro, Fernandinho, Paulinho – Willan, Coutinho – Gabriel Jesus

——————————————————————-

KRAJ UTAKMICE U LIVERPOOLU!

90’+3′ – GOOOL! BRAZIL VODI 2:0! Dugačku loptu poslao je Casemiro, a Firmino je pobjegao Jedvaju i smireno prebacio Subašića za 2-0.

90′ – Tri su minute sudačke nadoknade.

88′ – Firmino s loptom ulazi u šesnaesterac, ali nasreću je neprecizan. Hrvatska i dalje bez većih prilika.

86′ – Neymar iz slobodnog udarca s tridesetak metara puca vrlo blizu vratnice. U igru ulazi Tin Jedvaj, a izašao je Šime Vrsaljko.

83′ – Ivan Rakitić predaje kapetansku traku Domagoju Vidi, a u igru ulazi Filip Bradarić te time upisuje svoj četvrti nastup za hrvatsku reprezentaciju.

81′ – Izmjene kod Brazilaca. Izlaze Coutinho i Willian, a priliku će dobiti Fred i Taison. Coutinho doživio ovacije od publike na Anfieldu.

79′ – Nakon jednog starta, žuti karton dobio je Ivan Rakitić. Brazilski nogometaši prigovaraju sucu zbog učestalih prekršaja hrvatskih nogometaša.

74′ – Brazil i dalje kontrolira situaciju na terenu. Hrvatska je reprezentacija nakon brojih izmjena u sastavu izgubila na ritmu i ne uspijeva povezati igru.

69′ – GOOOL! BRAZIL VODI 1:0! – Neymar je sjajno ispremiješao našu obranu i od grede zakucao u gol za 1-0 vodstvo Brazila.

68′ – Izvrsna akcija naših nogometaša. Perišić je izvrsno ubacio, ali Thiago Silva u zadnji trenutak izbacuje loptu u korner ispred natrčalog Pjace.

60′ – Zamjena kod Brazilaca – umjesto Gabriela Jesusa priliku dobiva Firmino na opće oduševljenje publike u Liverpoolu.

59′ – Možda i najbolja prilika hrvatskih nogometaša dosad! Nakon fenomenalne Kramarićeve asistencije, Rebić glavom puca prema vratima, ali brazilski vratar izvrsno reagira.

58′ – I druga izmjena u hrvatskome sastavu. Luka Modrić kapetansku traku predaje Rakitiću, a u igru ulazi Mateo Kovačić.

53′ – Prva izmjena u hrvatskoj reprezentaciji, u igru umjesto Ćorluke ulazi Duje Ćaleta-Car. To je debi za mladoga reprezentativca, i to baš protiv Brazila!

52′ – Dalekometni Marcelov udarac s oko 25 metara odlazi vrlo blizu vratnice.

50′ – Brazil zagospodario terenom na početku drugog poluvremena. Hrvatska se obrana zasad uspješno bori s naletima brazilskih nogometaša.

48′ – Dalić na zagrijavanje poslao Kovačića, Brozovića, Strinića i, pomalo neočekivano, Duju Ćaleta-Cara.

46′ – Početak drugog poluvremena. Dugo se čekao ovaj trenutak za Brazilce – u igru ulazi Neymar! Kod hrvatske reprezentacije nema promjena u sastavu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA.

45’+1′ – Nakon dugačke Rakitićeve lopte, Rebić ne uspijeva doći do lopte jer je brži bio vratar Allison Becker. U duelu s Beckerom Rebić lakše ozlijeđen.

45′ – Dvije su minute sudačke nadoknade.

44′ – Redaju se prekršaji umjesto prilika i golova. Sada i Vida i Rebić leže na travnjaku nakon brojnih duela s brazilskim nogometašima.

40′ – Žuti je karton zaslužio i Fernandinho zbog neopreznog prekršaja na Vrsaljku. Podsjetimo, radi se o prijateljskoj utakmici.

38′ – Nakon Kramarićevog žutog kartona u 13. minuti, sad je “požutio” i Perišić zbog prekršaja na Gabrielu Jesusu.

36′ – Redaju se prilike i kontre s obje strane, ali trenutno bez promjene rezultata. Hrvatska je izvrsno postavljena u obrani.

34′ – Brza kontra hrvatskih nogometaša, ali Ante Rebić okružen šestoricom Brazilaca ostao bez realizacije.

31′ – Paulinho dvaput s ruba šesnaesterca puca prema vratima, ali Ćorluka i Badelj pravovremeno ulaze u blok.

29′ – Dva izvrsna prodora Ante Rebića, međutim brazilska obrana uspijeva zaustaviti pokušaje naših reprezentativaca.

26′ – I druga solo-akcija Coutinha. Hrvatska obrana zasad lako izlazi na kraj s najskupljim pojačanjem Barcelone ove sezone.

23′ – Coutinhov udarac ide visoko preko vratnice. Brazilski nogometaši polako uspostavljaju ravnotežu na terenu nakon dominacije hrvatskih nogometaša u početku utakmice.

20′ – Dalić šalje signal da Perišić i Rebić zamijene strane. I dalje traje visoki presing hrvatskih nogometaša.

16′ – Thiago Silva i Miranda zakuhali pred svojim šesnaestercem, lopta dolazi do Kramarića, ali njegov odličan udarac sjajno brani Allison.

15′ – Thiago Silva nakon jednog duela šepajući nastavlja igru. I dalje traju problemi za Brazilce.

13′ – Brazilci ne mogu izaći iz svog šesnaesterca. Lovren glavom tuče vrlo blizu vratnice.

12′ – I dalje traje visoki presing na brazilsku obranu. Rebić u duetu s Kramarićem stvara priliku za prilikom.

9′ – Vrsaljko izvrsnom loptom gurnuo Kramarića u priliku, ali je brazilska obrana bez većih poteškoća zaustavila hrvatskoga reprezentativca.

8′ – Zlatko Dalić naredio presing na terenu na početku utakmice. Hrvatska zasad izvrsno pritišće i kontrolira utakmicu.

4′ – ispitivanje snaga na terenu. Zasad bez većih prilika s obje strane.

1′ –  utakmica je počela

16.00: Sve je spremno za spektakl na Anfieldu. Sretno, Vatreni!!!

15.45: Prekrasna atmosfera na Anfieldu. Procjenjuje se da je 50-ak tisuća gledatelja na stadionu.

Izvor: Sportske novosti

Odgovori

Skip to content