Marja Čolak: Već tjedan dana čekamo da Glavašević zatraži Stazićevu ostavku. Još ništa

Kad vidiš tko sve sjedi u Hrvatskom saboru stvarno ti dođe muka. Nikad gori sastav i nikad više diletanata. No posebno iznenađuje što dobar dio takvih dolazi s navodno intelektualno superiornije i kulturnije političke ljevice. 

Predrasude su gadna stvar pa tako s primitivnim ispadima političke vrhuške ipak još na prvu povezujemo Rojsa koji priča o pederima ili Antu Kovačevića s izjavom o ženi stvorenoj ‘’za madraca’’. Ili ministricu Murganić kad kaže da je ”to tako u braku”. 

No i ljevica, dakako, svoje konje za trku ima. Potvrdio je to nedavno SDP-ov Nenad Stazić svojim upisima po Fejsu. Novo doba, nova retorika i novi komunikacijski kanali. Stari ”liberalno-fašistički” umovi. 

I dok je uvijek pribrani i realan do boli matematičar Arsen Bauk osudio kolegu, kalkulant i oportunist Bojan Glavašević o Staziću šuti već drugi tjedan, iako je inače svakom loncu poklopac, pogotovo kad su mediji i društvene mreže u pitanju. Ne bi ta šutnja možda niti bila primijećena, da Glavašević nije izuzetno aktivan u najnovijem slučaju Medved-Mazzocco.

Ekspresni kad treba osuditi ‘njih’

Usporedbe radi, nakon što je Index objavio da je ministar Medved prijetio novinaru Mazzoccu, Glavašević je, kao, uostalom i službeni SDP, odmah pozvao na Medvedovu ostavku.

”SDP najstrože osuđuje prijetnje koje je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio novinaru portala Index.hr Vojislavu Mazzoccu. Sloboda novinarstva jedna je od temeljnih vrijednosti demokracije i standard koji je Hrvatska davno dostigla. Zabrinjavajuće je da ministar branitelja bez ikakve zadrške zove novinare i upućuje prijetnje. Strašno je da to očito radi jer zna da neće snositi nikakve političke posljedice. Očekujemo da ministar Medved da ostavku ili bude smijenjen u što kraćem rok”, poručili su iz Partije, kojoj je, podsjećam, uz Glavaševića, kulturna perjanica drug Stazić.

”Ministar Medved, da ima trunku vojničke časti na koju se poziva, zbog prijetnje novinaru @MazzoccoV podnio bi ostavku do kraja utakmice Hrvatska – Brazil. Ali on je bezbroj puta dokazao da pripada onoj vrsti generala kojima se Vlado Gotovac obracao ispred Komande V. vojne oblasti”, poručio je u nedjelju pak Bojan Glavašević.

Upravo briljantna i genijalna ideja – skrivati prljavštinu u vlastitom dvorištu tako da prstom uperiš u drugoga. Bez daljnjega, prijetnje novinarima su za osudu. Kao što su i govor mržnje i pozivi na ubojstvo.

Gdje si bio kad je gorjelo?

No gdje je bivši pomoćnik ministra branitelja bio kad je gorjelo? Kad je kolega Stazić u onom groznom statusu o Irskoj spominjao branitelje i potom pozivao na ubojstvo, Glavašević je o tome šutio. Danima. Isti onaj koji je nešto ranije javno pisao uredništvu Večernjeg lista jer mu se nije sviđalo mišljenje kolumnista Mate Mijića, Marinka Jurasića i Milana Ivkošića, istovremeno zazivajući slobodu medija. Zapravo, jako je čudno da mu je na toj listi ispao ”ekstremni desničar” Raspudić. Možda ga je ispustio kako ne bi ispalo da mu smetaju baš svi Večernjakovi kolumnisti.

A tek kako je Glavaševićeva partija zatrpavala redakcije odvjetničkim dopisima …. Podsjetimo kako se u veljači pet hrvatskih dnevnih listova – Novi list, Jutarnji list, Večernji list, Slobodna Dalmacija i Glas Istre – požalilo da su dva mjeseca bili izloženi “sustavnom i sve intenzivnijem pritisku SDP-a usmjerenom prema novinarima koji prate rad SDP-a, a potom prema urednicima ne bi li se utjecalo na uređivačku politiku najvećih i najutjecajnijih medijskih kuća”.

No priliku za pokazati dosljednost još imaju. Čekamo osudu Stazića. Partijsku i individualnu. I Stazićevu ostavku, naravno. U očekivanju smo Godota.

Izvor: Marja Čolak/direktno.hr

Odgovori

Skip to content