Misa zahvalnica u povodu 15. obljetnice beatifikacije Marije Petković

Zahvalno misno slavlje u povodu 15. obljetnice proglašenja blaženom Marije Propetoga Isusa Petković slavljeno je u srijedu 6. lipnja u svetištu bl. Marije u Blatu. Misno slavlje predvodio je domaći župnik i dekan Korčulanskoga dekanata don Željko Kovačević, a misu je animirao mješoviti župni zbor župe Blato pod vodstvom s. Juliane Beretić.

U propovijedi župnik Kovačević prisjetio se događaja od prije 15 godina kada je sv. papa Ivan Pavao II. u Dubrovniku Mariju Petković proglasio blaženom. Citirao je ulomak iz Papine propovijedi u kojoj je rekao: „Smisao života jest da se shvati Božja ljubav i da se, slaveći Boga, odgovori na tu ljubav”. Župnik Kovačević rekao je također kako je ta misao majke Marije Propetoga Isusa, u svijetu zvane Marija Petković, bila njezin životni program.

„Ona se naime kao mlada žena, prožeta ljubavlju prema Kristu, potpuno predala toj ljubavi i posvetila djelima duhovnoga i tjelesnog milosrđa prema siromašnima, tako uvelike pridonoseći dobru Crkve i društva. Te riječi i danas trebaju odjekivati u hrvatskom narodu, u svakoj ženi i majci kojima primjer u odgoju, u iskazivanju ljubavi i milosrđa treba biti upravo blažena Marija”, rekao je župnik Kovačević.

Na kraju misnog slavlja vjernici su imali priliku iskazati počast relikvijama blaženice. Nakon mise bilo je i prigodno druženje u samostanu.

Izvor: MISIJA / DUBROVAČKA BISKUPIJA

Odgovori

Skip to content