Proslava 50 godina župe Presvetog Srca Isusova na splitskoj Visokoj

Župa Presvetog Srca Isusova na Visokoj u Splitu slavi svoj zlatni jubilej – 50 godina postojanja. Svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u petak, 8. lipnja 2018. u 19 sati predvodi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Toga dana mise su još u 8 ujutro i poslijepodne u 16.30 sati s blagoslovom djece i trudnica.

Župljani su se za veliku proslavu pripremali devetnicom od 30. svibnja, molitvom krunice, svetim misama i klanjanjem, a propovijedali su isusovci Stipo Balatinac, Stjepan Bešlić i Josip Jurak. Svečana trodnevnica započela je u utorak, 5. lipnja, a nakon mise mo. don Ivan Urlić održao je koncert na orguljama. U srijedu 6. lipnja misu je predvodio nekadašnji kapelan s Visoke don Hrvoje Dragun, a potom je koncert imao zbor „Scola cantorum“ pod vodstvom mo. Sare Dodig Baučić. Posljednjeg dana trodnevnice, u četvrtak 7. lipnja, misu u 19 sati služi prošlogodišnji kapelan don Ivan Đonlić, a vjernici mogu uživati u koncertu zbora Sestara milosrdnica pod vodstvom mo. Mirte Škopljanac Mačina.

U petak, 8. lipnja 2018. slavi se svetkovina Presvetog Srca Isusova i kod isusovaca na Manušu u Splitu. Prijepodnevnu svečanu misu u 11 sati predvodi don Ivan Čotić, župnik na Sućidru i konkatedralni dekan, a poslijepodnevnu svečanu misu u 18.30 predvodi pater Damir Kočiš, isusovac iz Zagreba. 
Ostale mise su još u 7, 8, 9, 10 i 17 sati. 

Ispovijedanje je prije podne od 6.30 do 12.30 i poslije podne od 15 do 19.30. Klanjanje je od 12.30 do 16.30. Trodnevnicu s početkom u 18.30 sati predvodili su: don Boris Vidović, don Jure Bjeliš i don Mladen Parlov.

Izvor: MISIJA / NADBISKUPIJA-SPLIT

Odgovori

Skip to content