U Brodosplitu porinut brod za krstarenje polarnim područjima

Prvi put u ovoj godini u Brodosplitu je porinut brod. Riječ je o brodu za krstarenja polarnim područjima (Polar Expedition Cruise Vessel) koji je dugačak 107,6 i širok 17,6 metara, a u 85 kabinamoći će ugostiti 196 putnika. 

Svojim će putnicima ponuditi visoki hotelski standard i različite kategorije kabina, od prostranih apartmana do dvokrevetnih i četverokrevetnih kabina gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak. Brod će biti na raspolaganju prvim putnicima za arktičku sezonu u ožujku 2019.  

Unatoč tomu što, prema riječima predsjednika Uprave Tomislava Debeljaka, Brodosplit posluje pozitivno, bez jamstava države poslovanje neće biti moguće. A država u ovom trenutku planira izradu jamstvenog fonda. “Kupac tog broda avansira određena sredstva, ali u isto vrijeme traži instrument osiguranja da će, ako se brod ne izgradi, svoja sredstva dobiti natrag. To je na neki način uloga države, najčešće HBOR-a”, izjavio je ministar financija Zdravko Marić.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content