Tribina “Zašto udomiteljstvo?” u Splitu

Splitski udomitelji udomili svoju udrugu! Bilo je i vrijeme da Split kao centar Dalmacije postane i centar okupljanja dalmatinskih udomitelja djece u nedavno osnovanoj i jedinoj aktivnoj udruzi udomitelja djece u cijeloj Dalmaciji – udruzi Tobolac! Zahvaljujući suradnji s  nadležnim službama Grada Splita i njihovom razumijevanju  važnosti ove problematike, entuzijastični članovi udruge su  uspjeli stvoriti ugodno i veselo mjesto u kojem se odvijaju razne aktivnosti pomoći i podrške udomiteljskim obiteljima.

Ovim putem pozivamo sve građane dobre volje, osjetljive na potrebe najranjivijih članova našeg društva-djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi da dođu posjetiti udrugu Tobolac upoznati se s udomiteljstvom i udomiteljima djece. Za to imate priliku već ovaj petak, 15.lipnja!

U okviru projekta „Za djecu zajedno“ koji se provodi uz potporu  Splitsko-dalmatinske županije, pozivamo sve zainteresirane na tribinu ZAŠTO UDOMITELJSTVO? koja će se održati u petak 15. lipnja 2018. u prostorijama Udruge Tobolac u Doverskoj 9 (Mertojak) s početkom u 17 h.

Na tribini ZAŠTO UDOMITELJSTVO ? ćemo izložiti razloge zbog kojih je udomiteljstvo djece jako važan poziv kojim se spašava djetinjstvo djece iz ranjive skupine djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a isto tako ćemo objasniti i zakonske  i ostale uvjete za dobivanje dozvole udomitelja. Nakon izložene prezentacije, s prisutnima ćemo podijeliti  i osobno iskustvo udomitelja,  nakon čega se mogu postavljati pitanja.

Nakon tribine, u 18.30 sati nastavljamo s kreativnom radionicom „Za okoliš eko, obala nije daleko“, s ljetnom temom izrade ukrasnih predmeta od naplavnih dasaka, a na  kojoj će uz sudionike tribine (opcionalno),  sudjelovati i udomitelji djece i svi koje zanima sama tematska radionica. Broj mjesta je ograničen pa molimo sve zainteresirane za prethodnu najavu na e-mail adresu  udruga.tobolac@gmail.com ili na broj mobitela 098 134 50 75.

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content