Smijenite Stankovića, a ne časne hrvatske novinare

Zbog gostovanja hrvatskog povjesničara Igora Vukića u tv emisiji HRT-a „Dobro jutro, Hrvatska“ smijenjena je urednica emisije, časna, darovita i nepotkupljiva Karolina Vidović Krišto. Ona, prema nekakvoj uredničkoj odluci, nije smjela dopustiti da joj u emisiji (30. svibnja) o žrtvama u logoru Jasenovac, gost iznosi drugo mišljenje, tim prije što na ovoj televiziji toga „nema“. Ako komunistički povjesničari, koji svako malo gostuju u svim emisijama, (sva sreće što ih još nema i u vremenskoj prognozi), stalno ponavljaju da je u tom logoru ubijeno tri ili pet puta više ljudi nego to kaže netko drugi, onda je to zakon za HRT-e! Nikakvi vukići to ne mogu i ne smiju osporiti, ali ako do toga dođe onda, kao ovoj vrsnoj urednici, slijedi kazna, što nije ništa drugo nego i zastrašivanje ostalih urednika i novinara ove tv kuće, koja se sve više pretvara u „glasnogovornika“ onih – „tamo daleko“!

S druge pak strane, kontraverzni, nadobudni i nepošteni novinar Aleksandar Stanković u svoju „privatnu“ emisiju „Nedjeljom u dva“ može nam svako malo dovoditi goste koji ne da imaju drugo mišljenje, (svaka čast iznimkama), već koji otvoreno i javno, uz pomoć popularnog „Ace“ pljuju i bljuju po svemu što hrvatski diše. Što jače i bezobraznije  pljuju na to jedan dobar dio zaposlenih na HRT-u više plješće i podržava legendarnog urednika i voditelja, koji je već odavno trebao napustiti ovu kuću, tim više što ga srbijanski mediji relativno često zovu, ali i dive mu se kako uspije tako često ugostiti nekog od „svojih“.

Zbog Karoline Vidović Krišto 4. lipnja sazvana je i izvanredna sjednica Programskog vijeća HRT-a na kojoj su „mudre glave“ oštro osudile i uređivačku politiku kuće koja je, zamislite, tako nešto omogućila!

Sramno da sramnije ne može biti!

U povodu ovog incidenta, neki idu tako daleko da govore i vjeruju da informativni program HRT-a, „uređuje“ Milorad Pupovac ili netko njemu sličan, što po gostima koji se zovu (manje-više jedni te isti) možebitno i nije daleko od istine.

No, kako bilo da bilo, vratite nam Vidović Krišto, a strogoću trenirajte na raznim stankovićima, koji se u ovoj kući množe kao gljive poslije kiše!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

1 comment

  1. Mario Milovčić

    Poštovani Hrvatski Branitelju, to je najbolji znak da još uvijek HRT-om vladaju jugo-udbaški kadrovi i da je novi glavni ravnatelj Kazimir Bačić isti kao i M. Galić, G. Radman ili nekad Veljko Knežević, jer dokazana četnikuša Jagoda Bastaić može, Stanković, Severuša, Trbovićka i ostala udbaška djeca mogu Hrvatskom prosipat svoj otrov, ali poštena i domoljubna gđa. Karolina ne može, jer osporava srbo-udbaške laži, mitove i mržnju prema Hrvatskoj državi. Još 1945. engleski (!) film “Painful reminder” Sidneya Bernsteina, na kojem je surađivao i A. Hitchcock, je tvrdio da je u Jasenovcu ukupno stradalo 19 do 20.000 žrtava, a ne 700.000 Srba, “20.101 srpsko dete s Kozare”, a kad tome dodamo Židove, Rome, Hrvate i ostale onda je samo u Jasenovcu 1,700.000 žrtava koliko su sračunali da bi dobili što veću ratnu odštetu od Njemačke. I kad im pošteni Srbin Igor Vukić kaže da to nije istina odmah bi ga Pupi zatvorio. O tempora…!

Odgovori

Skip to content