Nema nogometa, ne bi trebalo biti ni tv pretplate

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ima novaca za „turske“ i ine serije i filmove, i za mnoge druge emisije, ala „Nedjeljom u 2“ i slične, kojima „zatupljuju“ hrvatsku javnost, odnosno pretplatnike, a nema „ni kune“ da plati prijenose hrvatske nogometne reprezentacije. Naime, Sportklub se pohvalio da će nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, oni prenositi sve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, od Lige nacija, Europskog prvenstva 2020. pa do kvalifikacija za SP 2022., godine! Drugim riječima to znači da ćemo i dalje moći gledati najbolje hrvatske nogometaše, ako – platimo. Nije dovoljno što svaki mjesec moramo izdvojiti 80 kuna za tv pretplatu, za program kakav nam nude urednici i novinari poput stankovića, kosanovića, Maje Sever ili pak bivše Frljićeve djevojke Daniele Trbović, već sada ćemo posebno plaćati prijenose utakmica najbolje hrvatske nogometne vrste.

Ako je to tako, a jeste, čemu i kome služi HRT-e, odnosno njihova četiri ili pet programa, koji su, na žalost, manje gledaniji od programa neke privatne televizije? Na taj način brojni pretplatnici HRT-a ne će imati prigode gledati ni golove ili najzanimljivije trenutke s utakmica, već će nam kao u Sjevernoj Koreji prikazivati samo mutne fotografije!

Sramno da sramnije ne može biti!

HRT je već ranije izgubio prava i na prijenose nogometnih utakmice I. hrvatske nogometne lige, ali i zanimljive mečeve u drugim sportovima, kao što su na primjer boks (Hrgović)  ili legendarne borbe Mirka Filipovića ili Stipe Miočića, što drugim riječima znači da nam namjerno uskraćuju nešto što se uskratiti ne smije.

Hrvatska (?) državna televizija, na žalost, nikome ne polaže račune za potrošnju enormnih financijskih sredstava koje svaki mjesec po sili zakona prikupi od brojnih pretplatnika, ali i od  propagandnih poruka, pa smo svakodnevno prisiljeni gledati neke druge programe, a ne one koje hoćeš-nećeš moramo plaćati. 

Ako nemaju novaca za kupnju prijenosa hrvatskih manifestacija, poglavito onih gdje se drži ruka na srcu, onda neka prije svega ukinu treći  ili četvrti program, koji ionako manje-više gledaju samo i isključivo zaposlenici HRT-a i njihova rodbina.

Nu, žalosno je i jadno što se velika većina pretplatnika  ne buni protiv skandaloznog programa HRT-a, baš kao ni u svezi poskupljenja naftnih derivata.

Ali, kako bilo da bilo nogomet se mora vratiti na male ekrane HRT-a, a oni koji ne žele hrvatsku reprezentaciju u svojoj „butigi“ (za naš novac!) neka idu u druge, njima prihvatljivije tv kuće.

Da je kojim slučajem živ prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman takav se skandal sigurno ne bi dogodio, ali ovim današnjim političarima i politikantima (svaka čast iznimkama) to je isto ili slično kao što voda prolazi ispod Savskog mosta!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Odgovori

Skip to content