Danas djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, jak vjetar usporava promet

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Oblačnije uz povremeno malo kiše ili poneki pljusak bit će uglavnom u Slavoniji i na jugu zemlje gdje je moguća i grmljavina, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a prolazno i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 21 do 26, na Jadranu uglavnom od 26 do 30 stupnjeva Celzijevih.

Promet usporen zbog jakog vjetra

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionici magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7,30 sati.
Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora. Jak vjetar povremeno puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić (vozi se uz ograničenje brzine). Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Slavoniji, Baranji i Dalmaciji. Mogući su odroni.

Podsjeća se vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.
Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14,00 sati a bit će i sutra, 17. lipnja, od 12,00 do 23,00 sata. Zabrana nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Danas će trajekt na liniji 433 Gaženica – Sestrunj – Zverinac – Molat isploviti iz luke Molat u 16 umjesto u 15 sati.

Od danas do daljnjeg liniju 431A: Zadar-Preko obavljat će trajekt Mate Balota s početnim polaskom iz luke Zadar u 9,30 sati s veza broj 1.

Izvor: hina/mt

Odgovori

Skip to content