U Splitu obilježen Ramazanski bajram

Bajramsko jutro u splitskom Mesdžidu započelo je klanjanjem sabah namaza uz nazočnost velikog broja vjernika. Na obilježavanju jednog od najvećih islamskih praznika nazočio je i zamjenik gradonačelnika Nino Vela koji je splitskom imamu Vahidu efendiji Hadžiću te svim sugrađankama i sugrađanima islamske vjere čestitao Ramazanski bajram. Također, Vela je prenio i čestitke gradonačelnika Andre Krstulovića Opare koji je, među ostalim, izrazio želju da ovi blagdanski dani budu vrijeme jačanja svijesti o važnosti međusobnog uvažavanja, razumijevanja i iskrenosti.

Predstavnici gradskih i županijskih vlasti, HRM-a, splitskih nacionalnih manjina i svih vjerskih zajednica došli su danas u na prijem u Mesdžid Islamske zajednice kod splitskog imama Vahida ef. Hadžića čestitati Bajram.

„Ramazanski bajram za muslimane predstavlja radost u vjeri, radost u dušama ljudi koji su postom očistili svoje srce od mržnje, svoj jezik od ružnog govora, svoje ruke od ružnih dijela. Barjamsjki dani su radost onima koji su iskoristili blagodati Ramazana pa im je duša široka, ruke darežljive i srce puno suosjećanja.“, kazao je Vahid ef. Hadžić okupljenima na prijemu i pri tom istaknuo da je Islamska zajednica u Splitu od neprocjenjivog značaja u stvaranju lijepe i kvalitetne međuvjerske klime i kulture dijaloga.

Radost današnjeg dana, kako je kazala, došla je u Medžilsu podijeliti i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović koja se prisjetila svog prvog posjeta Islamskoj zajednici u Splitu prije petnaest godina kad je kao studentica teologije učila o toleranciji i suživotu. U ime splitsko-makarskog nadbiskupa msgr. Marina Barišića vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitao je pastoralni vikar don Nediljko Ante Aničić, a zamjenik župana Ante Šošić u ime Splitsko-dalmatinske županije.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content