Humanitarna gala večer “Dah života” za kupnju reanimacijskog stola za novorođenčad za KBC Split

U srijedu, 20. lipnja, u restoranu Doma HV-a ”general-bojnik Ivo Jelić” s početkom u 20 sati održat će se humanitarna gala večer ”Dah života” koja za cilj ima prikupiti sredstva za kupnju ”Reanimacijskog stola za novorođenčad” Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Split. Akcija se održava pod visokim pokroviteljstvom potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, a u organizaciji Lions cluba Dioklecijan i Produkcije Akord iz Splita.

– Mi već imamo neka sredstva koja su prikupljena ranije u humanitarnim akcijama Inner Whila. Riječ je o 86.000 tisuća kuna, a potrebno nam je ukupno 150.000 kuna: Reanimacijski stol za novorođenčad je jako potreban za svakodnevno zbrinjavanje najugroženije novorođenčadi – kazao je prof. prim. dr. sc. Deni Karelović, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode.

– Lions club Dioklecijan postoji četrnaest godina, mnogo akcija smo realizirali, od kupnje EKG-a Dječjem odjelu KBC-a Split, psa vodiča za slijepe, uređenja stambene jedinice Domu za mlade na Brdima itd. Okupljamo ljude koji su spremni osim financijskih sredstava, darovati našem društvu i svoje slobodno vrijeme kako bi se realizirale sve te akcije – kazala je Mirjana Olujić, te dodala kako u svojoj organizaciji imaju ljudi različitih profila i kad svatko od njih uključi svoje vještine, već je veliki dio priprema riješen.

– Zahvalni smo svima koji su se do sada uključili: Marinex, Svemir d.o.o. Gastro ribarnice Brač, restaurant Zrno soli i Bookeria – kazala je. Na humanitarnoj gala večeri će nastupiti Stefan Kokoškov, Bjanka Ivas, grupa Providenca, a sve uz pratnju zabavnog benda HRM-a, a kako bi se što više novca prikupilo, organizirat će se i bogata lutrija. – Kupnjom ulaznice za večeru od 250 kuna u Ljekarnama Olujić ili donacijom na račun Splitske banke HR772330003158090069 pomognite akciju ”Dah života” čiji je logo napravila studentica Barbara Puljek. Split je grad humanosti i već sada smo sigurni kako će se i ova akcija uspješno završiti. – zaključila je Mirella Meić.

Izvor: dalmacijadanas.hr

Odgovori

Skip to content