Dalić prelomio: Osmorica sigurnih i još trojica izglednih za veliki derbi s Argentinom?

Polako u drugi plan odlazi prva utakmica i prva pobjeda Vatrenih na Svjetskom prvenstvu protiv Nigerije 2:0. Naravno, kako se radi o turnirskom natjecanju te relativno kratkom vremenskom razdoblju između dvije utakmice nema vremena za vraćanje u prošlost, osim ako se iz te prošlosti ne žele izvući pouke i popraviti slabosti koje su u moru dobrih stvari protiv Nigerijaca bile vidljive.

Jedno je sigurno, izbornik Zlatko Dalić se Argentini neće suprotstaviti sa četiri napadača kako je išao na Nigeriju. Ponajprije mogao bi ”žrtvovati” jednog igrača koji bi trebao biti ”policajac” Lionela Messija, dok će iz kombinacije ispasti napadač, gotovo sigurno Andrej Kramarić. Zlatko Dalić u ovom trenutku ne želi ni pomišljati na prvih 11 i kombinaciju u kojoj nije Mario Mandžukić kao prva špica.

Iako se ne zna sve, zna se puno glede prvih 11 Vatrenih. Sigurnih je najmanje osam za prvu postavu Subašić, Vrsaljko, Lovren, Modrić, Rakitić, Badelj, Rebić i Perišić… Blizu je Domagoj Vida, dok je Vedran Ćorluka i dalje izvan kruga onih koji imaju više od 60 posto mogućnosti zaigrati od prve minute protiv aktualnog vice prvaka svijeta, mada neki smatraju da bi Vedran kao tehničar s tehnički sjajno potkovanim Argentincima bolje izlazio na kraj od Vide.  Spominje se u nekim kombinacijama i Marko Pjaca, kako bi Hrvatska u napadu dobila na brzini. Naime, uz Rebića i Perišića Pjaca bi bio treći brzanac u ofenzivi Vatrenih, no, to su za sada tek priče iz magle. Pjaca se, nažalost, nije naigrao u Schalkeu.

U odnosu na utakmicu protiv Nigerije ući će Milan Badelj… Marcelo Brozović, čijim se ulaskom u drugom dijelu susreta protiv Nigerije situacija na terenu stabilizirala te su Vatreni ponovno uspostavili kontrolu kako nad igrom tako i nad rezultatom, blizu je ostanu na klupi.   Realno je očekivati Vidu, uz Lovrena. U tom slučaju imamo već postavu za Argentinu budući kako je Ivan Strinić također blizu ostanka u najboljoj postavi s obzirom da je protiv Nigerije defenzivno odigrao vrlo dobro, napad kao i uvijek nešto slabiji.

Subašić, Vrsaljko, Strinić, Lovren, Vida (Ćorluka), Badelj, Rakitić, Modrić, Perišić, Rebić Mandžukić…

Jasno je da bi u tom slučaju Badelj igrao zadnjeg veznog, dok bi kapetan Luka Modrić napokon sa svojom kreacijom dobio priliku nešto napraviti i u napadu, servirati koji završni pas prema Perišiću te Rebiću ili kroz sredinu do Mandže. Naravno, glavni asistenti Mandžukiću, s obzirom na sjajnu skok igu, trebali bi s krila biti već više puta spomenuti Rebić, odnosno Perišić.

Izvor: narod.hr; Foto: fah

Odgovori

Skip to content